En väldigt tacksam fisk att grilla, och mycket prisvärd. Nygrillademakrillfiléer. Makrillen. Lägg upp fisken och citrus på ett fat eller en stor skärbräda
Fisken skall få ordentlig färg på båda sidor. Pensla makrillen med olivolja. Man kan naturligtvis filéea fisken innan man grillar den om man så vill, men vi tycker bäst om att grilla hel fisk
Jag har testat smöret till både grilladmakrill och till grillade majskolvar. Passar säkert alldeles utmärkt även till grillad kyckling eller en bit svensk välmörad ryggbiff, mmmm
Rökt makrill med rödbetor och pepparrot. Vi äter för lite fisk. Egentligen har jag inget att skylla på för barnen äter all fisk som jag ställer fram på bordet
På sommaren blir det förstås makrill, eftersom både Lars och svärfar fiskar själva. Jag måste motvilligt erkänna att jag är ruskigt dålig på att laga fisk, eller annan fisk än lax i alla fall
Ofta glömmer jag att nämna makrill, när jag skriver om mina fiskfavoriter. Jag vill nämligen rekommendera smaksättningen till lite fetare fisksorter, och jag är helt övertygad om att den goda såsen fungerar lika bra til dessa fisksorter