Grillad makrill citron recept

Grillad Makrill med dill och pepparrot och senapssås

Grillad Makrill med dill och pepparrot och senapssås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Fisk 4 st Makrillfiléer med skinn , (à 150 g) 4 st rödlökar 3 msk olivolja 3 droppe(ar) TABASCO® Original Pepparsås 0 odefinierad salt 2 msk pepparrot, färsk , riven 0,5 kruka(or) dill 0 peppar Senapssås 2 dl smetana 2 msk Grey Poupon Dijonsenap 1 tsk TABASCO® Chipotle Pepparsås 0,5 msk honung 0 odefinierad salt Tillbehör 0 odefinierad färskpotatis 0 odefinierad citron(er) Köp receptet
Grillad makrill i tomatsås

Grillad makrill i tomatsås

2 hela färska makrillar. 1 liten citron. salt och svartpeppar ur kvarn. 2 vitlöksklyftor. 2–3 kvistar färsk timjan
Grillad makrill provencale

Grillad makrill provencale

Lägg i vitlöken, rödlök, citronskal och fänkål. Pensla makrillen med olivolja. Grilla gärna citronhalvor samtidigt
Grillad dillfylld makrill med färsk potatis och äppelselleritzatziki

Grillad dillfylld makrill med färsk potatis och äppelselleritzatziki

Makrillen. 6-8 färska makrillar 2 knippen dill 2500 g smör flingsalt peppar, från kvarn Ugnsfolie. 5 dl matyoghurt 6 syrliga äpplen 6-7 stjälkar stjälkselleri 0,5 msk honung, flytande En rejäl skvätt saft från färsk citron variera själv beroende på hur sur citronen är 2-3 klyftor vitlök 1 knippe färsk persilja
Grillad makrill med spenat, lök och dillsås

Grillad makrill med spenat, lök och dillsås

Servera med spenat, dillsås, citron och potatis. Så här gör du Pensla makrillen med olja. Grilla makrillen med skinnsidan neråt först, salta och peppra
Grillad makrill med potatissallad

Grillad makrill med potatissallad

4 ca 600 g makrillfiléer (frysta eller färska) 1/2 burk pesto (à 185 g) salt och peppar 1 citron i klyftor till servering Potatissallad 1 knippe sparris 800 g delikatess- eller färskpotatis 1 citron 1 dl vatten 1 höns- eller grönsaksbuljongtärning 2 msk olivolja 2 krm salt 1 krm peppar 80 g parmesanost (80 g motsvarar ca 1 1/2 dl riven) 1 påse ruccolablad (à ca 70 g) Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Grillad makrill i tomatsås

Grillad makrill i tomatsås

2 hela färska makrillar. 1 liten citron. salt och svartpeppar ur kvarn. 2 vitlöksklyftor. 2–3 kvistar färsk timjan
Grillad makrill med spenatkräm

Grillad makrill med spenatkräm

Lägg på ramslök, libbsticka och lite rivet citronskal. Skär bort alla ben från makrillen och dra av det yttersta skinnet på samtliga filéer
Grillad makrill med spenat, lök och dillsås

Grillad makrill med spenat, lök och dillsås

Servera med spenat, dillsås, citron och potatis. Så här gör du Pensla makrillen med olja. Grilla makrillen med skinnsidan neråt först, salta och peppra
Grillad makrill provencale

Grillad makrill provencale

4 4 rensade och sköljda makrillar Fänkålsröra 6 vitlöksklyftor 1 dl olivolja 2 stora rödlökar skalade och skurna i stora klyftor det yttersta av skalet i strimlor samt saften 1 citron 1 fänkål skuren i strimlor salt och nymalen peppar efter smak lite strösocker 1 kvist färsk grovskuren rosmarin 2 kvistar färsk grovskurna timjan 1 msk färska, grovskurna dragonblad 4 stora tomater skållade och skalade, urkärnade och skurna i 1/4-delar 1 msk grovskuren kapris (antingen bär eller vanlig kapris) 6 grovskurna sardellfiléer salt och nymalen peppar efter smak Lägg till i inköpslistan
Grillad makrill i tomatsås

Grillad makrill i tomatsås

Skär några snitt i skinnet på makrillen och stoppa in citronskivor, timjan och vitlök. Tvätta citronen och skär den i skivor