Makrillen. 6-8 färska makrillar 2 knippen dill 2500 g smör flingsalt peppar, från kvarn Ugnsfolie. 5 dl matyoghurt 6 syrliga äpplen 6-7 stjälkar stjälkselleri 0,5 msk honung, flytande En rejäl skvätt saft från färsk citron variera själv beroende på hur sur citronen är 2-3 klyftor vitlök 1 knippe färsk persilja
Grovmald senap, äpple och purjolök ger en smak som passar lika bra till en god, grillad korv som till varmrökt lax - eller då, som i vårt fall, rökt makrill
Rökt makrill med rödbetor och pepparrot. Fiskcurry med äpple och broccoli. Fiskcurry med äpple, broccoli och kokosmjölk (0). Ugnsbakad fisk med grillad paprika och citron (7)
Makrill,ostkex. Hoppas det snart blir lite grönt på träd och buskar. Jag konstaterar att mina regelbundna träningspass har lätt till att jag längtar efter att få träna och att jag nu försöker komma på hur jag ska få till ett träningspass till i veckan
Paj med grillad kyckling och grönsaker. Fullkornsbröd med leverpastej och makrill i tomatsås. Fruktsallad med kvarg,lätt vaniljyoghurt och granola,rågbröd med ost och tunna skivor grillad kyckling
Avsluta med lite finskuren gräslök och servera till lite stekt eller grillad korv eller fisk. Skivad på macka eller i tunnbröd tillsammans med lite god matjessill eller rökt makrill, en vällagrad ost, hackad gräslök eller rödlök och en klick gräddfil är den optimala lunchen
Dagens frukost blev äggröra och makrilli tomatsås. Hade liksom glömt bort makrill i tomatsås, som jag tycker är gott och som är riktigt bra mat, så blev så nöjd när jag nu fick ännu en sak på OK-att-äta-listan