Grilla laxen och potatisen, först på direkt värme och sedan på indirekt värme utan lock. 500-600 g färsk laxfilé, hel eller i portionsbitar. 14 portioner kokt couscous och/eller grönsalladRub. Gnid in laxen med rub, och låt den marinera i rumstemperatur i 20 minuter eller i kylskåp över natten. 1Servera den nygrilladelaxen och potatisen med chilimajo och salsa
Som rubbing till laxen använde jag Herbarias "Karibiens skatter" som består av rårörssocker, kokos, stensalt, ananasflingor, mangoflingor, lök, peperoni, cintrongranulat, paprika, vitlök, ingefära, kanel, timjan, svartpeppar, citrongräs, stjärnanis och korianderfrön, allt ekologiskt
Hade börjat med en skaldjurs frossa med grillad hummer och havskräftor, rökta räkor och musslor med tillbehör som tryffelaioli, bakat surdegsbröd från grillen samt en färsk mango/chili salsa
Här en grilladlaxsida (så visserligen inte en hel fisk men ändå) som har smaksatts med en bra rub. Blanda samman nötvinegretten med salladen, finhackad dill och servera med lax och grillad citron