Skiva rödlöken. Blanda bulgurn med tomatbitarna, avokadon, rödlöken, dillen och citronskalet. 4 bitar lax á 150 g. 1½ rödlök. 14 bitar lax á 150 g Saften av 1/2 citron 2 msk olivolja 1 dl bulgur 2 mogna tomater 1 avokado ½ rödlök ½ knippa dill ½ tsk rivet citronskal 1 msk olivolja Salt Peppar Chilisås 2 dl lätt crème fraiche (ev laktosfri) 2-3 msk sweet chilisås Saften av 1 limeVänd laxbitarna i en blandning av citron och olivolja. Grilla eller stek laxen ca 3 min på var sida
Citronglacen är nu klar att pensla på laxen senare. Eller vänd laxen i olja och grilla på utegrill. Lägg över laxen i en ugnsform eller behåll laxen i stekpannan om den tål ugnen
När couscousen är färdig blandas den med rödlök och förvälld broccoli och blomkål. Mixa laxen först med saltet, sedan med ägg, soltorkad tomat, basilika, pinjenötter och grädde till en slät och fin konsistens
Gjorde en sallad av paprika, rödlök, avokado, ärtskott och ruccola. Har lagat den ett par gånger och det blir helt klart godast om man grillar laxen så den får fin grillyta
Citronen och lime som grillades pressade jag över köttet resp fisken. Vid vår grill wokade jag denna gång ihop rödlök, morötter och sedan kortare stund grönkål, rädisor och sockerärta
Skär tomat i små bitar och finhacka rödlök och blanda med olja och balsamvinäger. Den här laxen är god och enkel och en hemgjord pesto är så mycket godare än den du köper i en burk
Servera laxen i tacoskal med mangosalsa, skivad rödlök och koriander samt limeklyftor vid sidan av. Lägg laxen i en liten form, massera in marinaden på laxens ovansida