En härlig laxrätt med inslag från Medelhavet med syrliga smaker och härlig doft av oregano, till det ett nyttigt ris med quinoa som ger en lite nötigare smak och ser trevligt ut
Idag blev det en god fräsch lax med melonsalsa och quinoa. Lax. Lägg laxen med skinnsidan ner i en grillform eller på ett dubbelt ark folie och gnid in med salt
Om man tar havregrädde och glutenfri redning till kycklingen klarar man sig från de flesta vanliga allergener på den rätten, kontrollera att ni tål matkorn och byt eventuellt till quinoa ifall ni är allergiska
Koka kamutvetet enl förpackningen. Låt svalna. Skölj och strimla sallad. Skölj och skiva gurka och tomat (om du inte föredrar de små varianterna då kan du gärna ha dem hela)
Tror även det fanns grillade mackor och sånt med. Jag tog en sallad med rökt lax, avokado, kikärter, syrad rödlök, romansallad, quinoa, gurka och en god yoghurtdressing med mynta och kapris
Vi sätter även på ugnen och lagar en rejäl hel grillad kyckling och passar då också på att tillaga både såsen till kycklingen samt en hel långpanna med lunchpajer i ugnen
Eller grillad dem på en grill. Medan laxen gräddas ta fram en stor skål och vänd ihop linser, quinoa, babyspenat, mango, lök och koriander tillsammans med dressingen
tror jag passar jättebra till grilladlax. Alldeles för sällan använder jag bulgur och quinoa i min matlagning, men när jag väl gör det tycker jag att det är riktigt gott
I den här kryddiga kycklinggrytan är det paprikan i olika färger och broccolin som sätter färg på rätten, och grön bladspenat och avokado sätter extra piff på quinoasalladen
Istället för halloumi kan man såklart välja kyckling eller lax. Jag gillar när det blir lite kontrast i både smak, färg och konsistens och brukar därför välja t ex svart quinoa, röda linser och matvete, men bulgur, fullkornsbulgur, matkorn eller vad ni nu har för favoriter passar också bra