Ursprungsreceptet kommer från Läckberg & Hellbergs bok "Smaker från Fjällbacka", men i mitt sommarhem serverade mormor potatis på samma sätt - fast hon blandade i lite finklippt persilja oxå
4 4 portionsbitar laxfilé (à ca 150 g) 4 dubbla folieark salt och svartpeppar 2 msk smör 4 msk hackade örter t ex dill, persilja, gräslök eller körvel Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
La kokt färskpotatis, salt, smör och persilja i aluminiumpaket och tillagade även dessa på grillen. I kväll grillade vi lax och till den gjorde jag en mango och avokadosalsa
800 g laxfilé, i bit. 1Potatissallad900 g färskpotatis 1 dl olivolja 1 citron, rivet skal och saft 1 knippe färsk persilja, hackad 1 knippe gräslök, hackad 1 citron, i halvor 300 g grön sparris (gärna lite tjockare) olivolja salt peppar
Citronen och lime som grillades pressade jag över köttet resp fisken. Färsk oregano, hackad (eller annat kryddgrönt tex persilja som är den vanligaste i denna vinegrätt, koriander, timjan)
Skär bort skinnet på laxen och skär upp biten i tio lika stora bitar. Fördela laxbitarna och grönsakerna på foliearken och klicka på färskostkryddsmöret