Dra ut ett stort ark aluminiumfolie ochsmörjmedsmör, lägg på laxenmed skinnsidan ner. Jag tjollrade inte till det med en massa kryddning på laxen, godast blir det så här, och det smakar fisk
Servera den grilladelaxenmed vårprimörer, dillmajoochcitronskivor. Låt laxen tina, salta och peppra laxfiléerna efter smak och stek dem i en varm panna med lite olja ochsmör så att de får en fin gyllenbrun stekyta
Gnid in den meddillen. ½ dl finhackad dill. När potatissalladen var färdigblandad slog jag över brynt smöroch det blev väldigt gott och särskilt uppskattat av Tea
Smaksätt med en halv pressad citron, lite dill, en matsked smöroch en nypa flingsalt. Grilltips – Citrusfrukter som lime, citron, apelsin och grape är goda smaksättare till fisk
Smaka av med lite pressad citron, curry, vitlök samt salt och peppar. Pressad citron. Lägg folien på grillen, grilla de tinade majskolvarna bredvid och pensla dem med lite smör
Går minst lika bra medlax om du föredrar det. Servera fisken med potatis ochcitronbitarna. Då var man på benen igen efter några dagar med feber, halsont från helvetet och ont varenda kroppsdel
Jag gjorde en marinad som jag först la laxbitarna i som bestod av rivet skal och saften från en citron, hackad dill, olivolja, salt och peppar och lite torkade chiliflarn