Servera med t ex en palsternacksgratäng (receptet finns här), grillade tomater, färsk svamp och sås gjord på skyn från steken ihop med lite crème fraiche
Börja med kalvsteken. Stick in en kökstermometer i den tjockaste delen av kalvsteken. urbenad kalvstek. Massera in blandningen noga runt kalvsteken, bind upp köttet med stekgarn och låt gärna vila i cirka 1 timme i kylskåp
potatisgratäng i kokott med parmesan, grönsakstorn av aubergine, tomat, zucchini och mozarella, ratatouille, grillad paprika, bönsallad, tomatsallad med eller utan fetaost, broccolimousse, blomkålsmousse, rödvinssås, kryddsmör i olika härliga varianter
Jag serverade grillad potatis till vid första middagen och bara en sallad med tomater och ruccola vid andra tillfället, då ju köttet var kallt och middagen mer liknande en klassisk vitello tonnato, men med härlig grillsmak
Ibland grillade man i öppna spisen (eller glödstekte som det kallades då). Det serverades mycket klassisk finmat som t ex stekt kyckling, fasan eller duva i sås, slottsstek, kalvstek, varm tunga med sås eller harsadel
Till serverade vi en underbar tryffelcrème enligt Adams recept samt grillad sparris och rostad hel potatis som blir nästan lite karamelliserad i smöret
Kalvstek. Oavsett om man tillagar köttet på grillen, i ugnen, stekpanna eller kanske i en Sous Vide så ska man alltid gå på innertemperaturen för att avgöra om köttet är klart