Rimmad julskinka. Tänd grillen och låt den komma upp i värme. När den når runt 125 grader är det dags att lägga i rökspånen och sätta i platesettern för att få indirekt grillning
Efter förra årets misslyckande med julskinkan var det kul att lyckas i år. Den blev otroligt bra. Att långsamt rimma den under lång tid med en ganska ”svag” saltlag blev verkligen bra
Jag är i full fart med att laga julmat, idag har det blivit några sillar som jag tänkte skriva om lite senare men jag börjar med julskinkan som jag faktiskt grillade (
Alla vänner av julskinka torde veta vid det här laget att senap och griskött är en kanonkombo. Detta faktum gäller självklart året om, även till grillad fläskfilé
Jag hade julskinka i frysen som jag tog upp och skar i tärningar. Hittade en burk med inlagd grillad paprika och en påse riven ost i kylen och resultatet blev en pastasås med skinka, purjolök, grillad paprika och ost
Grillad teriyakilax. 400 g kokt eller rökt skinka (vi tog julskinka ur frysen). 1 grillad kyckling. 400 g kokt eller rökt skinka (vi tog julskinka ur frysen). 1 grillad kyckling