När auberginen svalnat, ta bort skalet och mosa inkråmet med en gaffel. Grillsås med grillad paprika och fetaost3 grillade paprikor1 fetaost1 vitlöksklyfta1 dl creme fraichesaltpepparSätt ugnen på "nuke" (275 grader) och dela paprikorna. Baba ganousch1 aubergine0,75 dl creme fraiche1 vitlöksklyftapersiljasalt och pepparcitronDela auberginen och lägg den på grillen en stund. Grillsås med soltorkade tomater1 burk creme fraiche8 soltorkade tomater4 inlagda vitlöksklyftorStrimla tomaterna och finhacka vitlöken. 1 aubergine
Min hamburgare bestod förutom av en god biff (Snellmans nya produkt) av grilladeaubergine skivor (istället för bröd), blandad sallad, cheddar, auraost, bacon, tomatskivor, majonnäs och picklad rödlök
Aubergine är absolut något som är fantastiskt gott när man tillagar det rätt. Nu fick jag ett sug efter fylld aubergine då jag snubblade över ett sådant recept någonstans
Marinerade eller inlagda grönsaker är väldigt gott som tillbehör till grillat eller på bufféer. Inlagd Paprika och Aubergine 1 liten Aubergine 1 röd Spetspaprika 1 grön Spetspaprika 1 Vitlöksklyfta 1 tsk torkad Timjan 1 tsk torkad Oregano 3 msk Balsamvinäger 1 dl kallpressad Olivolja Havssalt Skär auberginen i skivor och dem i fyra delar. 1 liten Aubergine
På hyllan med inlagda soltorkade tomater, grillad paprika, tapenade, pesto och annat gott hittade jag en liten burk finfördelade grönsaker i olja och vinäger som jag bestämde mig för skulle ner i såsen
Grillad kyckling med myrtensalt och chilisås. Malins havsabborrefilé med rökt labneh och inlagd citron som hon åt när Tobbe och jag delade på skaldjuren
Och istället för att vara *ute i svängen* med alla andra då artonåringar hängde jag och min sXe-kille hemma, grillade med föräldrarna och hoppade studsmatta istället
rostade mandlar, pistagenötter eller byt ut parmesanen mot riven lagrad västerbotten ¦ Prova grilladeinlagdaauberginer eller paprikor istället för soltorkade tomater
Här är mina tapas som jag grillade. Godast är inlagd chili eller jalapeño, men jag hade missat att fylla på vårt förråd med det eller rättare sagt min man äter upp alla så fort han hittar dem
Grillad marulk med sås på levern & bottensats på raps. Blod & lever med rödbeta & inlagda lingon. Lammtartar, buffelyoghurt med torkad lavendel, kummin & rökt aubergine