mangosalsa. Skala och fintärna mangon. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin. Finriv det yttersta gröna skalet av limen och pressa ur saften
600-800 g gösfilé (gärna med skinnet kvar). Beurre blanc, smörsås3 schalottenlökar, finhackade En liten klick smör 4 dl torrt vitt vin 200-300 g av kylskåpskallt smör 1 citronklyfta, saften av salt vitpeppar
Lägg upp på tallrik tillsammans med ärtpuré och den grillade potatisen. Skär bort skinnet på gösen. Dela filéerna längsmed så att den övre halvan kan vikas ut så att filén blir dubbelt så stor
Starta i ett vattenbad med äggulorna, det vita vinet, citronsaften, kryddorna, och vispa ihop. Tillsätt rumsvarmt smör i små portioner, vispa hårt, värm
kan det handla om grillade vilda fåglar och sallad. Ärter och fläsk, sill och potatis, kams, sluring. I visthusboden kan vi såklart finna nedsaltat fläsk och sill
Planerar ni nyårsmenyn för fullt eller vet ni kanske inte vad ni ska bjuda på. Så här två dagar innan årets sista dag bjuder jag på några förslag som jag har haft med här på bloggen tidigare och kanske kan passa på nyår