Grillad gösfile recept

Grillad gösfilé med bönbearnaise

Grillad gösfilé med bönbearnaise

Grillad gös. Servera med ”bönbean” och grillade grönsaker, se separat recept. Bönbea. Rör ihop äggula, vinäger och senap i en skål
Grillad gös med spenat och beurre blanc

Grillad gös med spenat och beurre blanc

600-800 g gösfilé (gärna med skinnet kvar). Beurre blanc, smörsås3 schalottenlökar, finhackade En liten klick smör 4 dl torrt vitt vin 200-300 g av kylskåpskallt smör 1 citronklyfta, saften av salt vitpeppar
Örtfylld gös med ärtpuré och brynt smör

Örtfylld gös med ärtpuré och brynt smör

Lägg upp på tallrik tillsammans med ärtpuré och den grillade potatisen. Skär bort skinnet på gösen. Dela filéerna längsmed så att den övre halvan kan vikas ut så att filén blir dubbelt så stor
Senapshollandaise

Senapshollandaise

Starta i ett vattenbad med äggulorna, det vita vinet, citronsaften, kryddorna, och vispa ihop. Tillsätt rumsvarmt smör i små portioner, vispa hårt, värm

Matrelaterad historia - blandat

kan det handla om grillade vilda fåglar och sallad. Ärter och fläsk, sill och potatis, kams, sluring. I visthusboden kan vi såklart finna nedsaltat fläsk och sill
Marinerad gösfilé med rödvinssmör

Marinerad gösfilé med rödvinssmör

Lägg den hackade löken i en kastrull och häll på rödvin ochrödvinsvinäger. Koka upp och låt vinet och vinägern nästan helt kokabort
Marinad till grillad fisk

Marinad till grillad fisk

Något som passar till grillad fisk med sin milda hetta och fräschör är den gröna tabascon som många undrar vad den ska användas till
Förslag till nyårsmeny!!!

Förslag till nyårsmeny!!!

Planerar ni nyårsmenyn för fullt eller vet ni kanske inte vad ni ska bjuda på. Så här två dagar innan årets sista dag bjuder jag på några förslag som jag har haft med här på bloggen tidigare och kanske kan passa på nyår