Smält smöret i en kastrull, lägg i lök, persilja och svamp och fräs tills det har blivit mjukt. 800 g gösfilé, skinn- och benfri. 50 g smör. 800 g gösfilé, skinn- och benfri. 50 g smör
Lägg upp på tallrik tillsammans med ärtpuré och den grillade potatisen. Skär bort skinnet på gösen. Smält smöret och låt det få en lätt brynt färg och smak
600-800 g gösfilé (gärna med skinnet kvar). Beurre blanc, smörsås3 schalottenlökar, finhackade En liten klick smör 4 dl torrt vitt vin 200-300 g av kylskåpskallt smör 1 citronklyfta, saften av salt vitpeppar. Servering400 g bladspenat 3 schalottenlökar salt peppar 500 g färska vaxbönor En rejäl klick smör flingsalt svartpeppar, nymalen 4 port potatis
Så det fick bli grillad i folie på galler. Efter att ha fjällat den med rivjärn (se i receptet) och tagit ur inälvor, fyllde jag den med härliga, färska örter, citronskivor och smör
Ugnsbakad gös. 1 hel gös – be att få den urtagen i affären om du inte fiskat själv 1 citron smör massor av hackad dill salt, vitpeppar Skölj. 1 hel gös. 1 citron smör
Denna rätt går att göra med vilken rundfisk som helst som t,ex röding, gös, harr aborre mm. Lägg ut ett ark aluminiumfolie, smöra med lite smör, strö på hälften av saltet och persiladen
Ugnsbakad gös. Att slå en egen ”Bea” är lättare än många tror och har du tillgång till egen torkad dragon och ekologiskt smör lär det båda smaka och göra
Ugnsbakad gös. 1 hel gös – be att få den urtagen i affären om du inte fiskat själv 1 citron smör massor av hackad dill salt, vitpeppar Skölj. ex linguini Svart trumpetsvamp Smör 1 vitlök 1 schalottenlök 1 knippe bladpersilja grovhackad Salt Svartp. 1 hel gös. 1 citron smör
Lägg en klick smör överst och "nyp" ihop ordentilgt till ett paket/påse. smör. 600 g vit fiskfilé, t ex gös, gädda, hoki (det går även bra att blanda). smör2 dl Arla Köket crème fraiche gourmet saffran & tomat. 600 g vit fiskfilé, t ex gös, gädda, hoki (det går även bra att blanda)
Det är mycket man hinner med på en helg och framförallt har vi hunnit med att dra upp en hej dundrandes massa fin Gös som har filéats och sedan stekts i mycket smör som sedan serverats med fars dillsås och färskpotatis
En solig sommardag är som gjord för helgrillad fisk. Vi skyllde naturligtvis också på att det kanske inte alls skulle nappa och vi skulle få sitta där utan middag…Vår sjö är annars full av både abborre och gös och jag hoppas på att få rikligt med fångs…framöver…