Grillad gös hel recept

Hel grillad gös med bakad rödbeta

Hel grillad gös med bakad rödbeta

1 kg gös. Sätt ugnen på 200 grader. Skala rödbetorna och slå in dem i aluminiumfolie. Baka i ugnen cirka 45 minuter tills de är mjuka

Gös i folie & Sauvignon Blanc!

Så det fick bli grillad i folie på galler. Vi har inte riktigt kommit igång med storfisket ännu, så i helgen,när det vankades svärföräldrar på besök, köpte min sambo en helgös från Ringsjö Fisk, färsk så den nästan sprattlade i påsen
Grillad laxfilé med räkröra

Grillad laxfilé med räkröra

Jag hade funderat på någon hel fisk typ gös eller abborre att grilla men med barnens önskningar i huvudet fick det bli ett säkert kort istället

Middagstips; Gös & himmelsk örtsås

Vi saltade & hade i dill, la den hel i folie & grillade. Vi grillade ju gös för någon vecka sedan. Gös är min nya favoritfisk
Grillad ost - hur man får en trist ost att bli gudomlig!

Grillad ost - hur man får en trist ost att bli gudomlig!

Ugnsbakad gös. Helstekt entrecôte och Bearnaise sås. 1 helgös – be att få den urtagen i affären om du inte fiskat själv 1 citron smör massor av hackad dill salt, vitpeppar Skölj ur fisken oc. 2 1/2 liter vatten 1 dl vitvinsvinäger 2 msk salt 5 hela kryddpepparkorn 2 hela vitpeppar. 1 helgös. 5 hela kryddpepparkorn. 2 hela vitpeppar
50 tips på tillbehör till grillat!

50 tips på tillbehör till grillat!

Ugnsbakad gös. I helgen ska jag prova göra marmeladen jag fått recept på av en vän. 1 helgös – be att få den urtagen i affären om du inte fiskat själv 1 citron smör massor av hackad dill salt, vitpeppar Skölj. 1 helgös
Samke harra- Libanesisk chilifisk

Samke harra- Libanesisk chilifisk

1 hel fisk som röding, öring, gös, torsk, snapper (ca 1,5 kg). 1 hel fisk som röding, öring, gös, torsk, snapper (ca 1,5 kg)
Helgrillat sidfläsk och raggmunk med rårörda lingon…

Helgrillat sidfläsk och raggmunk med rårörda lingon…

Det är mycket man hinner med på en helg och framförallt har vi hunnit med att dra upp en hej dundrandes massa fin Gös som har filéats och sedan stekts i mycket smör som sedan serverats med fars dillsås och färskpotatis
Fiskpaket på grillen

Fiskpaket på grillen

Och nu ska vi inte överdriva här, men firren på bilden ovan var faktiskt inte helt oäven. (Se recept intill på brynt smör) Kläm ihop foliepaketet (dock inte helt ihopklämt, röken ska fortfarande kunna hitta in och lämna lite smak) och grilla fiskpaketet under lock tills fisken är genomstekt
En abborre, en god vän och ett barndomsminne

En abborre, en god vän och ett barndomsminne

En solig sommardag är som gjord för helgrillad fisk. Vi skyllde naturligtvis också på att det kanske inte alls skulle nappa och vi skulle få sitta där utan middag…Vår sjö är annars full av både abborre och gös och jag hoppas på att få rikligt med fångs…framöver…
Lättlagad fredagsfest och vin under hundralappen

Lättlagad fredagsfest och vin under hundralappen

Fylligt vitt till grönsaksrätter, grillad fisk och kyckling. Vinerna som klarar hela sommaren. 600 g skinn- och benfri filé av torsk, kolja, gös, abborre eller annan fast vit fisk. 600 g skinn- och benfri filé av torsk, kolja, gös, abborre eller annan fast vit fisk
Zucchininudlar - LCHF lätt som en plätt

Zucchininudlar - LCHF lätt som en plätt

Ugnsbakad gös. Helstekt entrecôte och Bearnaise sås. 1 helgös – be att få den urtagen i affären om du inte fiskat själv 1 citron smör massor av hackad dill salt, vitpeppar Skölj ur fisken oc. 2 1/2 liter vatten 1 dl vitvinsvinäger 2 msk salt 5 hela kryddpepparkorn 2 hela vitpeppar. 1 helgös. 5 hela kryddpepparkorn. 2 hela vitpeppar
Stuvad fårticka med timjan LCHF

Stuvad fårticka med timjan LCHF

Ugnsbakad gös. Helstekt entrecôte och Bearnaise sås. 1 helgös – be att få den urtagen i affären om du inte fiskat själv 1 citron smör massor av hackad dill salt, vitpeppar Skölj ur fisken oc. 2 1/2 liter vatten 1 dl vitvinsvinäger 2 msk salt 5 hela kryddpepparkorn 2 hela vitpeppar. 1 helgös. 5 hela kryddpepparkorn. 2 hela vitpeppar
Brynt Smör-Hollandaise

Brynt Smör-Hollandaise

Receptet på denna såsen hittade jag i senaste numret av tidningen Buffé då den serverades till grilladgös och grillade grönsaker