Ett riktigt fylligt vin med många mörka bär som blåbär och svartavinbär i både smak och doft, kraftfullt och fruktsyrigt så det förslår och riktigt, riktigt bra till den grilladefläsksidan
Det här är en variant på David Changs vid det här laget välkända Pork Buns men eftersom det ibland inte finns inspiration eller tid till ångbakning så blev det pitabröd, tillsammans med lite grillad paprika och sockersaltad gurka så blev det mycket lyckat
Kvällsbrisen från Östersjön håller i sig och sprider dofterna från den grillade grisen, oh så gott. I köttdisken hittar jag stora mängder med fint fläskkött och jag väljer ut en fin fläsksida med svål
Använd den här marinaden efter det att köttet eller fisken är grillad. Fläsksida ”confit”500 g fläsksida2 dl olivolja1 kvist salvia2 ramslökhavssaltLägg fläsksidan i grovsalt över natten. Grillad lime2 lime2 citroner, saft1 schalottenlök, finhackad1 jalapeno (eller grön spansk chili) 8 korianderstjälkar, finskurna2 msk olivolja salt och svartpeppar
Ett gott tillbehör är också att grilla en bit riktigt rökt fläsksida i folie. Grillad dovhjort. Jag köpte min fläsksida på Sjönevads marknad i ett stånd som säljer rökt skinka och fläsksida
900 gram fläskstek eller fläsksida med svålen kvar. Sätt ugnen på 140 grader. Rista svålen genom att skära parallella skåror eller rutor i svålen med någon halv cm mellanrum