En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grilladfläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Valborgsmiddagen igår blev grillad fläskytterfilé (smakar minst lika bra som fläskfilé om inte bättre) med en pastasalld och kräm på fetaost och soltorkade tomater
Skölj och dela tomaterna. Lägg fläskfilén i marinaden och låt den marinera i minst 3 timmar. Grilla fläskfilén 15-20 minuter beroende på tjocklek. 1 fläskfilé, 500-600 g. 1 ask cocktailtomater, 250 g
Till detta gjordes en potatissallad, med färskpotatis, sallladslök, soltorkade tomater, cocktailtomater, oliver, färsk basilika, olivolja, vinäger, svartpeppar, och lite rosa himalayasalt
När jag smakade en klick på fingret tyckte jag att det smakade lite ketchup-aktigt, fast med kraftigare, mer "vuxen" tomatsmak, lite som en blandning av ketchup och tomatpuré
Häll på äggsmeten, löken, soltorkade tomater och oliver. Servera en bit ostfrittata på tallrik med det grillade köttet och lite ruccola vänt i balsamvinäger
Dessa grillades till perfektion [. Jag gjorde en av de godaste fläskfilérätterna jag ätit på länge. Jag fyllde två fläskfiléer med en blandning av mozarellaost och hackade soltorkade tomater (en mosad mozarella och ca 10 soltorkade tomater i olja till två fläskfiléer på drygt 650 g styck). ] ca 10 soltorkade tomater i olja
Blanda tomater, lök och bröd i en stor bunke och häll över vinäger, vatten och olivolja. 1 st Fläskfilé Ginger med glaze ca 550 g. 4 st Tomater i tärningar. 100 g Grillad paprika