Kryddig smak med fatkaraktär, inslag av körsbär, blåbär, vanilj, salvia och mörk choklad. Till detta serverades även grillad spetskål, grillade italienska korvar och en mozzarellasallad till med mozzarella, tomater , basilika och rapsolja
Häromdagen gjorde vi dock en väldigt god gräddsås med salvia, som vi inspirerades till av Allt om mats webbplats, och vi serverade den till grillad fläskfile
Skiva tomaten i skivor, lägg på tallriken och strö salvian över. För 4 personer600 g fläskfilé1 dl rapsolja1 tsk sojagrillkryddaRödvinssky. 250 kantareller1 liten röd löksalt, peppar2 msk smör1 tomat4 finhackade salviabladGör så här. Skiva fläskfilén i 4-5 cm skivor och lägg på tallriken. 600 g fläskfilé. 4 finhackade salviablad
Helgrilladfläskfilé med citron, vitlök, chili och salvia. Finriv det yttersta skalet av citronen, finhacka vitlök, chili, strimla salvia och lägg alltsammans med fläskfilén och olivolja för att marinera
Sen tände jag grillen och grillade den på indirekt värme i ca. Det konstiga är att industrin har fått oss att tro att bilden nedan inte har något att göra med falukorven eller fläskfilén som ni sätter i er
Här har köttet marinerats med soja, salvia och lite vitlök innan det grillats till perfektion. Därtill ris och den sås som blivit en av sommarens favoriter, som jag gärna serverar till både grillade jätteräkor (gambas eller gambones på spanska) eller just till fläskkött
Servera det grillade köttet med salviapotatis och lätt crème fraiche med smak av chili och paprika. Skala och skiva vitlöken, blanda den med hackade salviablad och persilja