Jag gillar att fräsa på lövbiff eller fläskfilé och göra en god sås med lite grönsaker. Lövbiffen kan bytas ut mot fläskfilé, tillagningssättet blir det samma
Den får absolut inte bli genomgrillad och torr. ett med fisk. ett med kött. Smaka av med svartpeppar. Tänd en kolgrill, helst med kol och inte briketter för att få hög värme
Vi äter gärna grillat, grillar ganska ofta tycker jag under vår- och sommarsäsongen, och älskar god mat men trots det så har vi aldrig grillat annat än diverse olika köttbitar, allt från entrecote till fläskfilé, kyckling, hamburgare och diverse korvar så klart samt en hel del olika tillbehör som champinjoner fyllda medädelost, baconlindad halloumi, majskolvar á la New York och sparris med parmesanost och pinjenötter
Kan tyckas att det låter mycket med en hel ädelosttub, men vi använde knappt det och såhär i efterhand önskar jag att vi inte hade snålat, för osten smälte bort nästan helt och smakade inte alls så mycket som jag hade hoppats
Grillade kycklingfiléer, och fläskfilé, baconlindad halloumi, färska champinjoner fyllda medädelost och till det en sallad, en kall sås gjord på turkisk yoghurt, sweet chili, vitlök, tärnad fetaost och salt och peppar samt färskpotatis grillade i ugnen med olja, salt, peppar och färsk timjan