Lite hickoryglaze, riven ingefära, riven vitlök, tabasco, limezest och olivolja. För någon vecka sedan på fredagen kom jag över lite fin entrecôte som jag ville lyxa till lite med
Istället för att skiva upp i skivor bankade vi ut den, kryddade med salt, nymald svartpeppar och penslade med lite olivolja och grillade den så att den var medium raw inuti
Grilladentrecote med devil steak sauce, vitlöksmör och. Thaisoppa med ingefära, citrongräs och lime. Grillad baconlindad ost (la vache qui rit) 16 snittar
Ofta är sesamolja, vitlök, chili, ingefära, lite ostronsås och soja det enda Du behöver "i botten" (hetta upp natolja, lägg i tunt skivad vitlök och chili samt lite riven ingefära, "smaksätt" sedan med sesamolja och ostronsås) för att få en klassisk smak (kineser vill också att det ska "dofta" vin/vinäger, så mot slutet tillsätts lite vitt vin)
Grilladentrecote med het chilisås . 5 cm galanga (eller ingefära). 5 cm galanga (eller ingefära). Jag har aldrig varit i Thailand, men hoppas att nån gång få åka dit
Man skall helst använda sig av entrecote eller ett annat välmarmorerat mört nötkött men jag hittade inga fina bitar så jag gjorde det av ryggbiff istället