Grillad entrecote gräslök recept

Grillad entrecôte med örtsmör och potatissallad

Grillad entrecôte med örtsmör och potatissallad

1Potatissalladca 10 potatisar, kokta och skalade 1 knippe gräslök 1 kruka färsk bladpersilja 1 burk kapris (à 100 g) 100 g sockerärtor 65 g babyspenat 1 gul lök, fint hackad 1 citron, saften olivolja salt peppar 200 g pancetta, tärnad
Entrecote med grönpepparsås

Entrecote med grönpepparsås

med hackad bladpersilja samt gräslök. Skiva entrecoten i fyra delar om det inte är gjort. Grilla entrecoterna på varje sida någon minut till önskad stekgrad
Grillat kött från gården med pepparsås och stompad potatis

Grillat kött från gården med pepparsås och stompad potatis

Vid servering toppa stompet med rostad lök och hackad färsk gräslök. gräslök, hackad, till garnering. Potatis stomp 1 kg potatis av mjölig sort 1 dl grädde 1 dl mjölk 1 klick smör salt rostad lök, till garnering gräslök, hackad, till garnering
Grillspett med krämig fläderpotatissallad och grillad chilisalsa

Grillspett med krämig fläderpotatissallad och grillad chilisalsa

Potatissallad med flädersaft800 g delikatess- eller färskpotatis, nykokt 100 g gräslök 1 stjälkselleri, tunt skivade stavar 10 rädisor 1 klyfta vitlök, riven eller hackad tillsammans med salt till en smet 1 äpple, i mindre bitar 400 g turkisk yoghurt 2 msk dijonsenap 2 msk honung 2 krm peppar 2 krm salt 0,5 citron, saften 0,5 dl koncentrerad fläderblomssaft
Friterad rotselleri, Hoi Sin-marinerad entrecôte och wasabicrème

Friterad rotselleri, Hoi Sin-marinerad entrecôte och wasabicrème

Komplettera med lite mer Hoi Sin-sås och sprinkla lite finhackad gräslök ovanpå. Dags att försöka efterapa maten på Buddakan i AC men trots ett idogt googlande har jag inte lyckats få fram vad Szechuan fries är för något (någon som vet
Sommarmiddag med fördrink

Sommarmiddag med fördrink

Grillad entrecôte med BBQ-rub. Färskpotatis med gräslökssmör. Rör samman smör, citronskal och finhackad gräslök
Vegetarisk sushi och lite lax

Vegetarisk sushi och lite lax

Grilladentrecote med devil steak sauce, vitlöksmör och. Grillad karré med dubbelbakad bearnaisebakpotatis, bacon och skirat
Smak- och färgrik potatissallad

Smak- och färgrik potatissallad

Servera till en grillad köttbit, kyckling eller lax. Vänd försiktigt ihop potatis, tomater, citronette, parmesanost och gräslök så att allt blandas

Bookmaker toast med pocherat ägg och poppad kapris

Vill man ta en genväg kan man steka skivor av entrecote istället. Gräslök. Finhacka rödlök och gräslök. Strö över rödlök, gräslök, friterad schalottenlök och poppad kapris

Fredagsgrill

Då slog jag till med bland annat ett par skivor entrecote och det tycker jag är godast tillagat om det blivit grillat
Grillsommar med eftertanke?

Grillsommar med eftertanke?

Själv provade jag att förenkla receptet något, grillade biffarna i stället för att sota dem i panna och serverade dem  med färska förkokta rödbetor, lite creme fraiche och  köpt surdegsbröd och ofriterad kapris
Mat med inspiration av försommaren

Mat med inspiration av försommaren

Grillad entrecôte med senapsdressing, oliver och rostad paprikapotatis. Smält smöret tillsammans med gräslöken och vänd sparrisen däri
Färskpotatissallad med spenat och örter

Färskpotatissallad med spenat och örter

På bilden serverades den med grillad entrecôte. 1 dl färska örter efter tillgång och smak – jag använde basilika, salvia, rosmarin, gräslök, slätbladig persilja och timjan samt lite koriander
Midsommarafton i bilder

Midsommarafton i bilder

Till middag blev det grilladentrecote, ugnsrostade rotfrukter, rödbetor med linser och getost och till efterrätt glass med jordgubbar och grädde

Chuleton med salsa criolla och aji pebre

4-6 Ingredienser 1,5 kg chuleton (t-benstek, klubbstek eller entrecôte med ben) SALSA CRIOLLA 1 rödlök 1 röd paprika 1 grön paprika 1 näve hackad gräslök 2 tomater olivolja vitvinsvinäger salt och peppar PEBRE 400 g aji chileno (färdig chilensk chilisås) 1 näve persilja 1 näve koriander ½ gul lök citron olivolja Instruktioner För salsa criolla, hacka ner alla ingredienser och tillsätt olivolja, salt, peppar och vitvinsvinäger. 1 näve hackad gräslök