med hackad bladpersilja samt gräslök. Skiva entrecoten i fyra delar om det inte är gjort. Grilla entrecoterna på varje sida någon minut till önskad stekgrad
Vid servering toppa stompet med rostad lök och hackad färsk gräslök. gräslök, hackad, till garnering. Potatis stomp 1 kg potatis av mjölig sort 1 dl grädde 1 dl mjölk 1 klick smör salt rostad lök, till garnering gräslök, hackad, till garnering
Potatissallad med flädersaft800 g delikatess- eller färskpotatis, nykokt 100 g gräslök 1 stjälkselleri, tunt skivade stavar 10 rädisor 1 klyfta vitlök, riven eller hackad tillsammans med salt till en smet 1 äpple, i mindre bitar 400 g turkisk yoghurt 2 msk dijonsenap 2 msk honung 2 krm peppar 2 krm salt 0,5 citron, saften 0,5 dl koncentrerad fläderblomssaft
Komplettera med lite mer Hoi Sin-sås och sprinkla lite finhackad gräslök ovanpå. Dags att försöka efterapa maten på Buddakan i AC men trots ett idogt googlande har jag inte lyckats få fram vad Szechuan fries är för något (någon som vet
Vill man ta en genväg kan man steka skivor av entrecote istället. Gräslök. Finhacka rödlök och gräslök. Strö över rödlök, gräslök, friterad schalottenlök och poppad kapris
Själv provade jag att förenkla receptet något, grillade biffarna i stället för att sota dem i panna och serverade dem med färska förkokta rödbetor, lite creme fraiche och köpt surdegsbröd och ofriterad kapris
På bilden serverades den med grillad entrecôte. 1 dl färska örter efter tillgång och smak – jag använde basilika, salvia, rosmarin, gräslök, slätbladig persilja och timjan samt lite koriander