För någon vecka sedan på fredagen kom jag över lite fin entrecôte som jag ville lyxa till lite med. Som tillbehör fick det bli den klassiska såsen béarnaise och en annan klassiker i form av hasselbackspotatis
600 g entrecote i skivor. 100 g grillade paprikor. 2 dl bearnaisesås. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g entrecote i skivor 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja Medelhavspotatissallad 600 g kall, kokt potatis 6 salladslökar 300 g kärnfria oliver i olja 2 msk hackad färsk rosmarin 1 tsk flingsalt 1 krm svartpeppar 100 g grillade paprikor 25 g rucola 2 dl bearnaisesås
Gnid in entrecoten i salt, peppar och lite olivolja. Bearnaisesås. När allt smöret är ivispat så höjer du värmen till hälften och vispar tills bearnaisen tjocknar
Helstekt entrecôte och Bearnaise sås. Populära inlägg. Att slå en egen ”Bea” är lättare än många tror och har du tillgång till egen torkad dragon och ekologiskt smör lär det båda smaka och göra
När vi är ute och reser i Europa slår det mig att den rostade potatisen finns med i de flesta sammanhang, som på den megakända restaurangen i Florens serverar de grillat kött med ett par rostade potatisar och sky Eller i Paris till entrecoten och bearnaisen
Helstekt entrecôte och Bearnaise sås. Populära inlägg. Att slå en egen ”Bea” är lättare än många tror och har du tillgång till egen torkad dragon och ekologiskt smör lär det båda smaka och göra
Helstekt entrecôte och Bearnaise sås. Populära inlägg. Att slå en egen ”Bea” är lättare än många tror och har du tillgång till egen torkad dragon och ekologiskt smör lär det båda smaka och göra
Helstekt entrecôte och Bearnaise sås. Populära inlägg. Att slå en egen ”Bea” är lättare än många tror och har du tillgång till egen torkad dragon och ekologiskt smör lär det båda smaka och göra
Bearnaisesås. Själv är jag inte så förtjust i bearnaise. Och alla pratade om bearnaisen. Det här receptet lät så huvudlöst tokigt att jag bara var tvungen att prova
Servera gärna med en klick aromsmör och bearnaisessås. Bearnaisesås. Bearnaisesåsen görs helst precis innan den ska serveras, börja därför med övrig mat