Grillad hängmörad biff med ugnsbakad sötpotatis, svamp och balsamaioli – gör så här. hängmörad biff. Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan
Matolja (helst i sprayflaska). Krydda köttet med kryddblandningen, spraya på olja och grilla biffen tills blodet börja komma upp till ytan eller när köttet har en innertemperatur på 50 grader. 250 g hängmörad biff per/person. 1 msk svartpeppar (köp hel svartpeppar och mixa ned själva i 1 kryddmal)
Sedan droppade vi i den skurna såsen i den nya bunken samtidigt som vi hela tiden vispade. Såsen serverade vi med en variant på potatissallad där vi stekte på lite kokt färskpotatis som blandades med sparris, bladspenat, olivolja och lite pressad, grillad citron
En skomakarlåda skall enligt recept innehålla ryggbiff och serveras med potatismos, stekt sidfläsk och aromsmör och den rätt som jag idag bjuder på är alltså en förkokt högrevsbit även kallad Texas biff som sedan grillas och serveras med de klassiska tillbehören
Hamburgertallrik blir det här i köket i dag, den malda biffen är gjord på fläsk- och hjortfärs denna gången, hamburgerbrödet är glutenfritt och har fått lite tuggmotstånd från solrosfrön
“Biff Rydberg, denna klassiker, denna gigant bland giganterna med sin enkelhet i kombination med lyx och god smak kan konkurrera ut nästan vilken maträtt som helst”