Bjud iskall vaniljglass till. Skala bananerna och halvera dem på längden. Lägg bananerna i fiskgaller och grilla dem några minuter tills de har fått lite färg
Strö över limeskal och servera direkt, eventuellt med vaniljglass till. Lägg bananerna på grillgallret och grilla dem runt om tills det pyser till i skalet
Veganska kamben med grillad majs – Recept ett ifrån Grill & BBQ SM. Om du tycker att den smakar för mycket banan kan du enkelt göra en vanlig glassversion av receptet genom att låta vanlig växtbaserad vaniljglass stå i rumstemperatur tills den blir mjuk och då vända ner saffran, rosvatten och hackade pistagenötter i den och sedan låta stå i en timme i frysen på nytt
När vi ändå hade igång fritösen så passade vi även på att fritera bananer. De serverades med en god kolasås (gjord av bland annat kokosmjölk) och vaniljglass
Skiva bananen, och skär ananasen i bitar. I helgen blir det nog grillat igen, och då kan jag tänka mig ett sådant här litet rart ginopaket i folie till efterrätt, serverat ihop med vaniljglass
Grilladbanan med vaniljglass och hemmagjord chokladsåsSkär ett snitt i banen och lägg på grillen (oftast perfekt glöd för efterrättsgrillning när man ätit upp huvudrätten