Den här gången fick det bli Abborre, bara urtagen men med fjällen kvar. Snabbmat i värmeböljan. Årets varmaste dag inbjöd inte till så avancerad matlagning
HEL GRILLADABBORRE MED RÄKOR OCH FÄRSKPOTATIS. En solig sommardag är som gjord för helgrillad fisk. Pia, precis som jag, kommer ifrån trakterna kring Mälaren och är båda uppvuxna med insjö, insjöfisk, roddbåtar, dopp i sjön med dy mellan tårna och att meta abborre
Öppna och rensa abborren. Salta rejält både i och på fisken. Fyll fisken med enris och en klick smör. Bädda in fisken i enris på ett grillgaller och lägg sedan över elden
Den godaste seabass jag någonsin ätit var grillad på en liten sylta i Knysna i Sydafrika. Havsabborren, som den heter på svenska förekommer längs östra Atlantkusten från Norge till Afrika samt i Medelhavet och Svarta havet
Skär sedan bort benen på abborrefiléerna. Sen är det dags att montera, först potatis i botten, fortsätt med tre abborrefiléer, lite rödlök, ca två ansjovisfiléer, en liten klick kaviar och creme fraiche samt lite svartpeppar