Grillad älgfile recept

Älgfilé med västerbottenspotatis

Älgfilé med västerbottenspotatis

För ett tag sedan bjöd Mattias på supergod älgfilé med whiskeysås och västerbottenspotatis. Det smakade väääldigt gott och jag håller med Tea som sa "sånt här kött kan vi väl äta flera gånger samma vecka"

Grillad, marinerad bisonfilé med zucchinisallad

Annorlunda grillmat. Jag fick ett erbjudande om att testa bisonkött från Jemtbison. Stickan Eriksson föder upp djuren på sin gård i Månsåsen här i Jämtland och vi pratade mat när jag köpte bisonburgare av honom på vårmarknaden på Jamtli
Luas älgfiléplanka

Luas älgfiléplanka

Fylld grillad tomat. Ett stycke mathimmel på en träbit❤ Har man inte tillgång till älg funkar såklart oxfilé också
Midsommar

Midsommar

Vi grillade älgkalvfilé som vi marinerade innan i en riktigt bra rödvinsmarinad som vi tipsades om på FB
Nu ska vi se....just ja NYÅR!!

Nu ska vi se....just ja NYÅR!!

Högrev med bbq glaze och mumsig sås på feta och grillad paprika kanske. Har ni börjat fundera på nyårsmat än
Jordgubbspaj

Jordgubbspaj

Efter att ha ätit en underbar middag som bestod av grilladälgfile, blomkål/palsternacks puré, kantareller och vitlök/persilje smör
Tips på nyårsmeny

Tips på nyårsmeny

>Grillad kyckling med ädelostsås. Tänk att ett nytt år snart är här igen. 2019 känns mäktigt ändå. 2019 är året då jag fyller 30, vilket känns lite smått overkligt, men samtidigt så trivs jag väldigt bra med att vara äldre

Grillad älgfilé och melonsallad

Grillad älgfilé och melonsallad. 4 portioner. Ingredienser. 1 älgfilé. Marinad. 1 dl olivolja. 1 dl rött vin. 2 msk sambal oelek

Älgfile med potatissallad

Älgfile med potatissallad. 4 portioner. Ingredienser. Älgfile. Marinad. 1 dl olivolja. 2 tsk svarpeppar. 4 msk soja

Hur tillreder man älgkött bäst?

Min bloggstatistik visar att väldigt många läsare trillar. in på min blogg eftersom de googlat på älgköttsrecept
Ungsstekta neper/rovor med vitlök och olivolja

Ungsstekta neper/rovor med vitlök och olivolja

 Till härligheten serverades grillad älgfilè och en Falsk (mager) bearnaisesås. Neper eller rovor/majrova som vi kallar dem i Sverige har glömts bort, en gammal Nordisk kulturväxt med mycket smak

När är köttet klart?

Oavsett om man tillagar köttet på grillen, i ugnen, stekpanna eller kanske i en Sous Vide så ska man alltid gå på innertemperaturen för att avgöra om köttet är klart