Gör tunna klyftor och kör sedan med varmluft i ugnen, se till så att de får mycket plats så att de blir härligt krispiga, de går bra att köra samtidigt som griljeringen av spjällen
Ugnsbakad rotselleri blir supermustigt och umamirikt och funkar mycket bättre då det inte tar över smakerna så mycket utan låter griljeringen stå för sig och sedan bara bjuder på en massa göttigt att tugga på
), eller liknande produkter (till exempel torkade sojafiléer som blötläggs och kokas innan) så kommer jag inom kort att försöka mig på ett eget recept baserat på pappas gamla griljering
Passa noga, griljeringen blir lätt bränd. Ta kolan av värmen och rör ner smöret. 1 msk smör. Låt griljeringen få fin färg, det tar ungefär 15 minuter. 1 msk smör
Egentligen är det bara griljeringen som varierar beroende på vilken säsong vi är i. Själv tar jag och drar ner ordentligt på smöret och ersätter detta med kvarg
Blanda alla ingredienserna till griljeringen och bred det över skinkan. 2 kg rimmad, benfri skinka1 msk torkad timjanGriljering. 100 g kavring eller grovt bröd35-40 g smör, smältes80 g västerbottensost, fint riven2 dl crème fraiche200 g philadelphiaostsalt & nymald svartpeppar2 gelatinbladgräslöksikrom eller löjromMixa brödskivorna ordentligt i en mixer och blanda med det smälta smöret. 35-40 g smör
Klassisk griljering julskinka. Helgrillad spetskål med brynt smör. Yield. 4. Cook Time. 60 Min. Liten jultallrik med köttbullar, julskinka, rödbetssallad och potatisgratäng