Griljering. Toppa med laxen, stenbitsrommen och dillen. 200 g rökt lax i tunna strimlor. Bekläd en långpanna med ett välsmort bakplåtspapper och sätt ugnen på 200 grader
Griljering. Eftersom jag försökte få pappa att inte servera några köttbullar och prinskorvar till barnen så hade jag köpt en bit varmrökt lax och gjort en romsås till den, för lax äter alla barnen
Kalkonskinkan var otroligt saftig och smakrik och den klassiska griljeringen passade perfekt till. Jag har egentligen inga måsten men vill gärna ha julskinka, lax och köttbullar
Sill & Lax På första delen av julbordet är det mesta hämtat från havet, med lax och sill. ) lax (kallrökt) (gick åt ca 0,5 kg) creme fraiche (2 förpackningar) hackad rödlök (2 st) ishavsrom (2 förpackningar) rökt ål ägg (gick åt 9 st) bröd (vörtbröd, fint bröd och dansk rågbröd. ) Årets griljering av skinkan fick lite mer smak med inspiration från Allt om mat nr 20, 2010
Det är ju just ihop med fettranden som griljeringen är god, tycker jag. Litet julbord för två, med skinka, senapssill, gravrökt lax, leverpastej och rödbetssallad…
Särskilt julmat som ofta är ganska dyrbart producerat mat som fisk och kött, förädlat till olika korvar, patéer, eller med inläggningar och griljeringar, eller exotiska kryddor, ostar, torkade frukter och liknande
Ni får min makes recept på griljering till skinkan i stället. Så det är inte så¨många rätter var ändå och mitt bidrag i år är en sill med stenbitsrom och räkor, samt gravad lax med sås till och jag har köpt laxen i år
Griljering till skinka. Att grava lax och griljera skinka. Att göra gravad lax utan socker går inte men eftersom det mesta sockret finns i lagen och den häller man bort så blir det inte så mycket socker i slutändan ändå
(se recept på griljering av julskinka). ♥ Lax. Köpa färdig (om vi köper gravad eller kallrökt lax). Göra egen (om vi köper varmrökt lax) (se recept på hemlagad romsås)
) Jag har fått några förfrågningar på en nyttig variant av griljering till julskinkan. Det är en så liten mängd ströbröd man får i sig så jag kör ändå på det när jag gör griljeringen