Griljering av skinka recept

Griljering av skinka

Griljering av skinka

Ta bort svålen på den färdiga skinkan och bred på griljeringen. Strö på rikligt med ströbröd och griljera i 10-15 min i 200 grader i mitten av ugnen
Griljering till färdigkokt skinka

Griljering till färdigkokt skinka

Skölj avskinkan och skär bort all svål. Pensla blandningen runt om skinkan. Skölj avskinkan och skär bort all svål
Griljering till skinkan

Griljering till skinkan

Torka av ytan på skinkan med hushållspapper. Pensla senapsblandningen på skinkan och strö över ströbrödet
Senapsgriljerad skinka

Senapsgriljerad skinka

Receptet på griljering med ströbröd kommer från ICA, blev så sugen på att testa då det var honung i, och det blev den godaste griljeringen någonsin, lätt smak av det söta mot det salta
Griljerad skinka

Griljerad skinka

Oavsett om du själv rimmat, själv kokat eller köpt kokt skinka behövs en god griljering. Skär av svålen (och lite av fettranden om du vill) och lägg skinkan i en långpanna
Skinka i lergryta suveränt och enkelt

Skinka i lergryta suveränt och enkelt

Bilden är vår skinka utan griljering. så det är enkelt att avläsa utanför ugnen. Skölj skinkan under kallt vatten och placera den i lergrytan med svålen uppåt
Whiskygriljerad skinka med rosmarin och honung

Whiskygriljerad skinka med rosmarin och honung

Skär svålen i rutor och häll över griljeringen. kokt julskinka - gärna med lite av svålen kvar. Lägg skinkan på ett ugnsfast fat och lägg några kvistar rosmarin runt om
Senapsgriljerad skinka

Senapsgriljerad skinka

Hur man går tillväga när man kokar skinkan har vi skrivit om i ett tidigare inlägg och det hittar du här, tillsammans med en lite annorlunda variant avgriljering med örter, soja och honung
Griljering

Griljering

Lägg skinkan i en långpanna. Blanda äggula och senap, pensla blandningen på skinkan. Sikta ströbröd med en sil över skinkan
Griljering till färdigkokt julskinka

Griljering till färdigkokt julskinka

Julaftons morgon är för mig förknippat med smaken avjulskinka. Vi köper färdigkokt julskinka och självklart går det att skippa griljeringen men jag tycker att det blir gott och framför allt snyggt att griljera skinkan

vegansk skinka

För griljering blandade jag senap, ströbröd, agavesirap som jag penslade över skinkan när den svalnat
Julskinka minus skinkan

Julskinka minus skinkan

Där använder de en rotselleri som de smörjer in i en smet av grädde, kryddor och skorpmjöl. Jag fullkomligt älskar julskinka och senap på något gott bröd eller knäckebröd