Receptet på griljering med ströbröd kommer från ICA, blev så sugen på att testa då det var honung i, och det blev den godaste griljeringen någonsin, lätt smak av det söta mot det salta
Oavsett om du själv rimmat, själv kokat eller köpt kokt skinka behövs en god griljering. Skär av svålen (och lite av fettranden om du vill) och lägg skinkan i en långpanna
Bilden är vår skinka utan griljering. så det är enkelt att avläsa utanför ugnen. Skölj skinkan under kallt vatten och placera den i lergrytan med svålen uppåt
Skär svålen i rutor och häll över griljeringen. kokt julskinka - gärna med lite av svålen kvar. Lägg skinkan på ett ugnsfast fat och lägg några kvistar rosmarin runt om
Hur man går tillväga när man kokar skinkan har vi skrivit om i ett tidigare inlägg och det hittar du här, tillsammans med en lite annorlunda variant avgriljering med örter, soja och honung
Julaftons morgon är för mig förknippat med smaken avjulskinka. Vi köper färdigkokt julskinka och självklart går det att skippa griljeringen men jag tycker att det blir gott och framför allt snyggt att griljera skinkan
För ärligt talat hur mycket äter man egentligen avgriljeringen. Eftersom Isak är äggallergisk har jag aldrig haft ägg i min griljering och har aldrig saknat det heller
Där använder de en rotselleri som de smörjer in i en smet av grädde, kryddor och skorpmjöl. Jag fullkomligt älskar julskinka och senap på något gott bröd eller knäckebröd