Tjock knäckta revben är en styckningsdetalj som vi gärna köper hem från slaktaren. Släng ihop marinaden, smaka av och smörj in de avrunna och nu svala revbenen
Jag tänkte att jag skulle göra ett enkelt och gott recept på revben som är svårt att misslyckas med. Att laga dessa revben är inte svårt men det tar ett par timmar (säg fyra timmar) men å andra sidan kan man göra allt utom glaseringen ett par dagar i förväg, något som kan vara praktiskt vid jul
Honungsglaserade revben är ett måste på vårt julbord och när jag experimenterade härom veckan med en annan glaze på revbenen suckades det tungt här hemma
detta kommer jag klart att göra om MASSA gånger, men med tunna revben så smaken kommer igenom. Ska även prova de på kycklingfilé, för jag tror att det är ett vinnande koncept/recept även på det Asiatiska revben2 personer1 kg revben200 gr nudlar2 salladslökar4 vitlöksklyftor1 röd chili400 gr haricots verts2 msk rapsoljasaltSås. 1 kg revben
Det var en fin revbensrad (så ska det se ut ICA, och inte ett halvknäckt stycke med en massa köttslamsor som hänger som en stor "jag vet inte vad"), två skivor lagom marmorerade entrecôteskivor och en bit gryèreost
Tjockskurna revben är inget som tillhör vår normala kost. Revbenen ska marineras över natten i en asien-inspirerad marinad, det behöver sedan gotta till sig i gott och väl ett par timmar i ugnen
Nog pratat om dopp-i-grytan, nu ska ni få recept på möra revben. Vill ni få till möra och saftiga revben till julbordet så kan ni testa att tillaga dem i en lergryta
Lägg revbensspjällen i en stor kastrull. Häll av och ta upp revbensspjällen. Skär revbensspjällen i bitar eller skivor längs med revbenen och lägg i bunken med marinad
Lägg revbensspjällen i en stor kastrull. Häll av och ta upp revbensspjällen. Skär revbensspjällen i bitar eller skivor längs med revbenen och lägg i bunken med marinad
6 pers3 gula lökar1 vitlök15 svartpepparkorn 5 kg tunna revbensspjällBarbecueglaze. Lägg i revbenen och koka dem långsamt i 1 1/2 timme. 15 svartpepparkorn 5 kg tunna revbensspjäll
Revben. Förbered er på det kanske matigaste inlägget (i dubbel bemärkelse) i bloggens historia. Idag kommer jag att gå igenom allt som en behöver veta som julfirande vegetarian
Igår åt jag något så gott som revben till middag. Börja med att öppna din paket med revben. Ja men i alla fall så är det bara att börja äta när dina revben har griljerats klart