Däremot brukar de flesta vilja hålla fast vid julens traditionella maträtter med bland annat skinka, Janssons frestelse, inlagd sill, kål, lutfisk och pepparkakor såklart
När vi skulle skära upp vår griljeradeskinka igår, visade det sig att vi köpt OKOKT skinka. Här på bloggen kommer det nog att dyka upp recept på vad man kn göra med överbliven julskinka, fram till maj
För att inte tala om den heliga graalen, den griljeradeskinkan. Griljerad kålrot. Jag har testat flera olika sorters ”skinka” vid olika tillfällen men har fastnat bäst för den helkokta kålroten som skinksubstitut
Som ni sett på Facebook har jag redan ätit min första vörtbrödssmörgås med julskinka i år. Jag har inte griljerat någon skinka själv ännu utan köpte lite i charken
Saftig, ugnsbakad julskinka. Ta kolan av värmen och rör ner smöret. Det blir en väldigt saftig och god skinka eftersom den ugnsbakas länge på låg värme
Lägg skinkan i en ugnssäker form. Fräs upp ordentligt så att kryddorna hinner ge smak åt smöret. Totalt gick det åt ca 1 bröd) ost & smör rödkålssallad (rödkål, apelsin, feta, dressing. skal från 1 apelsin + apelsinsaften, vitvinsvinäger, salt, olivolja) ruccolasallad (ruccola i bottnen, galiamelon i bitar, skivad rödlök, salt & peppar) Janssons frestelse Julskinka & kött köttbullar prinskorv senap Mamma & Pappas hemmagjorda brunkål Mormor Sivs leverpastej rödbetsallad (gjorde på 1 kg. Fräs upp en rejäl klick smör och lägg i 4 kryddpepparkorn, 4 hela kryddnejlikor och 1 kanelstång (pudra eventuellt över lite extra kanel om du gillar smaken). ) Årets griljering av skinkan fick lite mer smak med inspiration från Allt om mat nr 20, 2010. Whiskygriljeradjulskinka 2 msk senap 1/2 msk whisky 1 äggula 6 krossade enbär 1 msk rosmarin 1/2 msk socker 1 msk ströbröd + 2-3 msk ströbröd Sätt ugnen på 225 grader
Och självklart ska skinkan griljeras imorgon kväll för traditionella julskinkemackan. Lägg smör och socker i en annan skål och vispa med en elvisp tills det blir lätt och luftigt
För att inte tala om den heliga graalen, den griljeradeskinkan. Griljerad kålrot. Jag har testat flera olika sorters ”skinka” vid olika tillfällen men har fastnat bäst för den helkokta kålroten som skinksubstitut
Vi pratar riven kokos, smör, ägg och socker. Passande nog lagar Peter julskinka med en tvist. Har ni inte provat att koka julskinka på vildsvin så är det hög tid att ni gör det
På lördagkvällen griljerade vi skinka och gjorde rödbetssallad. Undertiden köttbullarna (mamma Scans direkt från frysen) stektes så hann vi att skära upp skinkan och göra senapssås till