Recept till en griljeradkålrot. Dela kålroten på mitten. Blanda ihop ingredienserna till griljeringen och bred på den på ovansidorna på dom två kålrotshalvorna
Jo, kålrot exempelvis. Lägg kålroten i en kastrull tillsammans med lök, kryddnejlika och lagerblad. Häll över salt och vatten (vattnet ska täcka kålroten)
Då tycker jag att den griljerade rotsellerin är perfekt. Om du ungsbakar den långsamt blir den riktigt mustig och umamirik, men har inte den där framträdande kålsmaken som kålrot kan få
Griljerad rotselleri. Jag skrev det här receptet förra julen inspirerad av Tommy Myllimäkis ungsbakade blomkål, och trötta kålroten som jag brukade griljera och aldrig riktigt gillade
Griljeradkålrot. För att inte tala om den heliga graalen, den griljerade skinkan. Jag har testat flera olika sorters ”skinka” vid olika tillfällen men har fastnat bäst för den helkokta kålroten som skinksubstitut
Griljeradkålrot. För att inte tala om den heliga graalen, den griljerade skinkan. Jag har testat flera olika sorters ”skinka” vid olika tillfällen men har fastnat bäst för den helkokta kålroten som skinksubstitut
Vårt vegetariska julbord innehåller en härlig blandning av klassiska rätter som inlagd "senapssill", griljeradkålrot, hemkokt rödkål och kokta ägghalvor tillsammans med inspirerande och gröna rätter som grönkålspizza och fräscha sallader
På lördagsmorgonen började jag koka kålrot eftersom jag skulle ta med mig griljeradkålrot (vegetarisk "julskinka") till julbordet som vi skulle på på kvällen, och så gjorde jag rödkåls- och grönkålssallad