Gremolata recept

3 Spara
Gremolata

Gremolata

1 st finrivet skal av en citron. Finhacka hasselnötterna och blanda med övriga ingredienser. Servera till lamm och jordärtskockskräm
10 Spara
Maud Onnermarks jättebiff med gremolata

Maud Onnermarks jättebiff med gremolata

Biffen garnerades med gremolata och serverades med pasta.  Jättebiff med gremolata4 portioner 0,75 dl ströbröd1,5 dl mjölk el vatten1,5 tsk salt2 krm nymald svartpeppar1 ägg500 g nötfärs Grönsaker2 tomater1 röd paprika1 squash2 msk olivolja0,75 tsk salt1 krm nymald svartpeppar Gremolata1 citron1 knippe persilja2 vitlöksklyftor Till serveringPasta Gör så härBlanda ströbröd, mjölk, salt och pepparLåt svälla 5-10 minuterBlanda ner ägg och färsLägg färsen i mitten av en långpannaForma till en platt tårta, ca 24 cm i diameterSkär grönsakerna i bitar och lägg runt färsenDroppa olivolja över grönsakerna, salta och peppraStek mitt i ugnen 12-15 minuter tills färsen är klarTvätta och finriv citronskaletHacka persilja och vitlöksklyftorBlanda citronskal, persilja och vitlökStrö blandningen över den färdigstekta färsen 4 portioner
1 Spara
Lammfärsgryta med timjangremolata

Lammfärsgryta med timjangremolata

1 msk olivolja½ gul lök, skalad, hackad1-2 vitlöksklyftor, skalade, hackade50 g rotselleri, skalad, tärnad½ kg lammfärs1½ msk tomatpuré1 lagerblad1½-3 msk kalvfond, eller köttfond1½ dl vatten1½ dl vitt vin1 morötter, skalade, i stavarca 6 röda steklökar, skalade, delade1 förpackningar stora vita bönor, à 400 g1½ msk färsk timjan, hackad½ tsk svartpepparev salt1 citron, rivet skal½ dl färsk timjan, hackad1-2 vitlöksklyftor, finhackade1
Sökförslag och sidor