För några helger sedan var vi också på landet och till middag åt den här übergoda fänkålen med tomat och gremolata vars recept jag hittade i Anna och Fanny Bergströms fina kokabok Kärlek, oliver och timjan - fänkål med tomatsås och gremolata
Därför har jag spenderat ganska många timmar i köket med att försöka hitta på olika alternativ till den vanliga tomatsåsen som man kan använda till så mycket
Gremolata. Gremolata. Strö sedan gremolatan över osso bucon innan servering. 2 dl tomatsås från osso bucon. Lyft sedan ur fläskläggen, sätt undan 2 dl tomatsås till riset och låt såsen koka ner lite. Blanda i 2 dl tomatsås från osso bucon och häll på vatten. 2 dl tomatsås från osso bucon
Gremolata, en italiensk blandning av persilja, citron och vitlök, är så underbart gott. Här är det dels med tomatsås, stekt zucchini och kamutvete som den ena bilden visar och dels med ugnsrostad sötpotatis
Fänkål har börjat segla upp som min nya favoritgrönsak (och vill du prova ett annat fint recept med fänkål kan jag rekommendera den här varianten med fänkål i tomatsås som man toppar med gremolata)
Torsdag - Makaronipudding med korv och gremolata. Lördag - Köttbullar i syrlig tomatsås. Just denna har jag dessutom piffat upp ett par snäpp smakmässigt med en riktigt smaskig gremolata - vitlök, persilja och citron är en alldeles oslagbar smakkombination som lyxar till denna, annars ganska enkla, middag riktigt rejält