Krämig polenta med ugnsrostade kikärtor, gremolata och confiterade tomater. Gremolata. En len, ostig polenta tillsammans med supersyrlig persilje- och citronröra, krispiga kikärtor och olivoljebakade tomater
Jag har i många år varit känslig mot tomat. Just denna gremolata passar bra till att lägga på pizzabotten innan toppingen ska på eller varför inte blanda ner som pesto till din grönsakspasta/nudlar
Sätt även in tomaterna med lite olivolja på, i ugnen och låt rosta tills de får lite färg. Kör persilja, citronzest och citronsaft, vitlök, olivolja, chiliflakes och salt & peppar i mixer till gremolatan
Häll på de krossade tomaterna, vinet, vattnet, buljongen och det rökta fläsket. Gremolata. Gremolata. Strö sedan gremolatan över osso bucon innan servering
1 burk konserverade hela tomater. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 gul lök 2 gula paprikor 400 g zucchini Arla® Svenskt Smör 1 burk kikärter à 400 g 1 burk konserverade hela tomater 1 krm svartpeppar 1 tärning grönsaksbuljong 1 tsk torkad timjan Gremolataröra
Hacka alla rotfrukterna, tomaterna och löken grovt. Kombinationen med syran, vitlöken och den fräscha gremolatan gör att det inte direkt kommer som en överraskning att receptet är så populärt
För några helger sedan var vi också på landet och till middag åt den här übergoda fänkålen med tomat och gremolata vars recept jag hittade i Anna och Fanny Bergströms fina kokabok Kärlek, oliver och timjan - fänkål med tomatsås och gremolata
den salta parmaskinkan, de söta tomaterna och den kryddiga gremolatan som pricken över i. Gremolata. Viktigt att använda riktigt goda solmogna tomater i detta recept