Gremolata saffran recept

Osso buco med gremolata och saffransris

Osso buco med gremolata och saffransris

Gremolata. Saffransris. Gremolata. Saffransris. Strö sedan gremolatan över osso bucon innan servering. Fräs riset i smör med löken och saffranen
Italiensk fänkålsgryta med gremolata

Italiensk fänkålsgryta med gremolata

Extra gott blir det med ett saffransris, då blandar man i saffranet i kokvattnet. Gremolata. Blanda ihop gremolatan och strö över grytan
Osso Bucco i Crock Pot

Osso Bucco i Crock Pot

I vissa recept förväntas man servera grytan med gremolata. I Italien serveras den här rätten helst med risotto milanese, det vill säga risotto gjord med saffran
Skaldjurspaella

Skaldjurspaella

Jag serverar gärna gremolatadressing till. Blanda i ris och saffran. Gremolata. 1 påse saffran, 1 g. 1 påse saffran, 1 g 500g passerade tomater
Ossobuco med risotto

Ossobuco med risotto

Kalvlägg som långsamt brässerar för att sedan avslutas med gremolata, en örtblandning med persilja, citron och vitlök
Osso buco

Osso buco

Servera grytan med gremolata och saffransris. Hacka persiljestjälkarna från gremolatan. Koka ris med finstött saffran och salt i kokvattnet
Osso bucco med lammbog och risotto alla milanese

Osso bucco med lammbog och risotto alla milanese

Gremolata. Blanda samtidigt ned 0,5 g saffran. Det traditionella italenska köket använder kalvlägg till osso bucco, men det går lika bra med kalvbog, lammbog, lammlägg eller oxlägg
Ben med hål

Ben med hål

Som kompis fick benet med hål en risotto Milanese och en "gremolata".  Ossobucon sai kaveriksi risotto Milanesen sekä mukamas-gremolatan
Ossobucco!

Ossobucco!

Gör en ”gremolata” av rivet citronskal, hackad persilja och vitlök och ställ åt sidan. När riset är färdigkokt (fortfarande blött) så tillsätt smör och ett par deciliter riven reggiano och saffran
Veckans vegetariska: Saffranssoppa med apelsingremolata

Veckans vegetariska: Saffranssoppa med apelsingremolata

Gremolata. Saffranssoppa med apelsingremolata (6 port). 1 g saffran. Tillsätt vatten, buljong, fint tärnad potatis, saffran, röda linser och tomatpuré och låt koka ca 10 minuter tills grönsakerna och linserna är mjuka. 1 g saffran

Saffranssoppa med gremolata

Gremolata. Tillsätt tomatpuré och saffran och fräs lite till. Toppa soppan med gremolatan och servera gärna med ett gott bröd

Saffranssoppa med gremolata

Ytterligare en behållning med den här soppan, förutom den ljuvliga smaken av saffran, är gremolatan. här skulle göras saffranssoppa

Grön jul

Här har vi lagat ljummen sallad med saffrans- och vitlöksmarinerade sojabitar, rostade rotsaker och gremolata, en rätt som passar bra såväl varm som lite ljummen

Osso buco

Klassisk servering till Osso buco är saffransrisotto (risotto milanese) och gärna gremolata (se nedan) att strössla över vid serveringen