I vissa recept förväntas man servera grytan med gremolata. I Italien serveras den här rätten helst med risotto milanese, det vill säga risotto gjord med saffran
Gremolata. Blanda samtidigt ned 0,5 g saffran. Det traditionella italenska köket använder kalvlägg till osso bucco, men det går lika bra med kalvbog, lammbog, lammlägg eller oxlägg
Gör en ”gremolata” av rivet citronskal, hackad persilja och vitlök och ställ åt sidan. När riset är färdigkokt (fortfarande blött) så tillsätt smör och ett par deciliter riven reggiano och saffran
Gremolata. Saffranssoppa med apelsingremolata (6 port). 1 g saffran. Tillsätt vatten, buljong, fint tärnad potatis, saffran, röda linser och tomatpuré och låt koka ca 10 minuter tills grönsakerna och linserna är mjuka. 1 g saffran
Här har vi lagat ljummen sallad med saffrans- och vitlöksmarinerade sojabitar, rostade rotsaker och gremolata, en rätt som passar bra såväl varm som lite ljummen