Gremolata. Gremolata. Gremolata. 2 stänger stångselleri (ca 100 g) (rotselleri går också bra). 2 stänger stångselleri (ca 100 g) (rotselleri går också bra)
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Hel rostad fläskkarré med gremolata och lite rotfrukter funkar väl en dag om man har lite mer tid att fixa middagen, eller varför inte till helgen kanske
Egentligen duger det gott att toppa soppan med en klick gräddfil eller smetana, men vill man göra sig till lite extra är det väldigt gott med gremolata också
Servera tillsammans med risotto milanese och gremolata 1 gul lök, finhackad. 1/4 rotselleri, tärnad. Fräs grönsakerna tillsammans med tomatpuré i olivolja i en gryta
4 ca 1200 g kalvlägg ca 1/2 dl vetemjöl 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 morötter 1/3 liten rotselleri 3 msk smör eller margarin 2 1/2 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin 500 g krossade tomater 1 apelsin 1/3 kruka timjan 1 lagerblad salt och peppar Gremolata 1 citron 1 vitlöksklyfta 3 msk hackad persilja 3 msk olivolja Till servering pasta Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
ÄPPELCIDERBRÄSSERAD KYCKLINGKLUBBA, ROTSELLERISTAVAR, CONFITERAD TOMAT OCH GREMOLATA. GREMOLATA. Okej…gräddsåsen är väl inte helt ”smal”, men äter du t ex efter LCHFmetoden, kan du bara plocka bort rotsellerin och göra en maffig sallad som tillbehör så vips är den hur hälsosam som helst
Jag serverade med tagliatelle som jag rörde ned gremolata i. Rotselleri. Gremolata. Italiensk gryta på kalvlägg med massor av smak av vitlök och citron
Gör en ”gremolata” av rivet citronskal, hackad persilja och vitlök och ställ åt sidan. Lägg dem åt sidan och bryn finhackad lök, morot och rotselleri i grytan
Gör en gremolata på fint hackad persilja, vitlök och citronskal. Igår åt vi en rotsellerisoppa som jag inte på något sätt kan ta åt mig äran för, eftersom jag klippt ut receptet från någon tidning