Gremolata risoni recept

Risoni med getost och gremolata

Risoni med getost och gremolata

Pastan är ljuvligt krämig och den fräscha gremolatan bryter fint av mot krämigheten. Detta är faktiskt mitt första möte med risoni (eller orzo, som den också kallas, den riskornsliknande pastan), men långt ifrån det sista
Bortskämd...absolut!

Bortskämd...absolut!

Igår kväll tittade svägerskan in och med sig hade hon, Risonipasta med gremolata och kallskuret. Gremolata
Nästan risotto!

Nästan risotto!

Gremolata. Vi har fallit, och det hårt, för små små pastakorn vid namn Risoni som när man kokar dom blir krämiga och lena, nästan som att äta risotto

Risoni med prosciutto, gremolata och getost.

Mixa alla ingredienser till gremolatan och låt stå. Häll i risonin och hälften av hönsbuljongen. Lägg upp på ett fat och garnera med prosciutto och gremolata

Risoni med halloumi och gremolata

Koka risonin enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner risoni och halloumi i skålen. 350 g risoni. Koka upp rikligt med väl saltat vatten i en kastrull