Till dagens recept, en rostad butternut squash med gremolata och valnötter. Gremolata. Gremolata. Rostad butternut squash med gremolata och valnötter, 4 personer. 3 rödlökar eller 5 schalottenlökar. Rostad butternut squash med gremolata och valnötter, 4 personer 1,5 kilo butternut squash. 3 rödlökar eller 5 schalottenlökar en nypa färska timjankvistar
Gremolata. ½ tunt skivad rödlök. Fräs vitkål, morötter och rödlök i olivolja. ½ tunt skivad rödlök. När 10 minuter återstår strör du över gremolatan och bakar klart i ugnen
Det är väldigt bra att bjuda på, stressfritt eftersom det kan tillagas långt i förväg och sedan ligga och dra sig i kryddor i kylen, eller kanske med en gremolata
Jag hade också en driva av gremolata över kycklingen när den var klar. Efter den lilla aptitretaren blev det temurafriterad (jag hade färdig mix från en thaibutik) färsk torsk med Rhode Islandsås och en jättegod och pigg salsa som jag gjorde på massor av vår egen persilja, raspat citronskal, finhackade coctailtomater, gurka och rödlök och smaksatte med citronsaft, olivolja och salt
detta recept innehåller Zucchiniost (valfritt) som du behöver förbereda dagen innan samt Gremolata som du kan förbereda medan pizzabotten är i ugnen första gången
Blanda alla ingredienser till en sås/gremolata. 2 rödlökar, stora bitar. 2 rödlökar, stora bitar. Nu hoppas vi att solen och värmen är här för att stanna
Lägg upp matveteblandningen på en tallrik, lägg på halloumi och rödlök och toppa med gremolata. Jag har hört talas om gremolata flera gånger och läst om det i en rad recept så nu var det dags att pova