Krämig polenta med ugnsrostade kikärtor, gremolata och confiterade tomater. Börja med tomater, fortsätt med kikärtor, sen gremolata och avsluta med att göra polenta
Fänkål har börjat segla upp som min nya favoritgrönsak (och vill du prova ett annat fint recept med fänkål kan jag rekommendera den här varianten med fänkål i tomatsås som man toppar med gremolata)
bakpotatis, parmesanost, knaperstekt bacon, dill, vispgrädde. Ikväll blev det en mysig lördagsmiddag med dubbelbakad potatis, små biffar och en syrlig gremolata
)Jag bjöd på en italiensk buffe med pastasallad, charkuterier, marinerad kyckling med örtsås, capresespett, crostini med lax och gremolata, ost och kex
Strö gremolatan över grytan. Dra från värmen och tillsätt parmesanost. 5 dl riven parmesanost. 5 dl riven parmesanost 0. 5 dl pinjenötter 3 msk grovhackad dill Gremolata 1 kruka persilja 2 st vitlöksklyftor rivet skal av två citroner Ugn. Gratinera strax under ugnens mitt i 15–17 minuter eller tills sås och ost fått fin färg. 1Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna. 1Gremolata
Kombinera grytan med en god pastasort, lite gremolata (fint hackad vitlök, persilja och rivet citronskal) och kanske lite salta oliver för en italiensk touch
Som kompis fick benet med hål en risotto Milanese och en "gremolata". Löysin toukokuussa ostetut luomu ossobucot, eli ne joutuivat tällä kertaa käsitellyyn