Krämig polenta med ugnsrostade kikärtor, gremolata och confiterade tomater. Börja med tomater, fortsätt med kikärtor, sen gremolata och avsluta med att göra polenta
Tillsätt basilika och servera grytan med sardellaioli, gremolata och nylagad polenta. Rör i tomatpuré, oregano och fänkål och låt fräsa med någon minut
)Jag bjöd på en italiensk buffe med pastasallad, charkuterier, marinerad kyckling med örtsås, capresespett, crostini med lax och gremolata, ost och kex
Egentligen duger det gott att toppa soppan med en klick gräddfil eller smetana, men vill man göra sig till lite extra är det väldigt gott med gremolata också
Kombinera grytan med en god pastasort, lite gremolata (fint hackad vitlök, persilja och rivet citronskal) och kanske lite salta oliver för en italiensk touch
detta recept innehåller Zucchiniost (valfritt) som du behöver förbereda dagen innan samt Gremolata som du kan förbereda medan pizzabotten är i ugnen första gången
Gremolata. Tillsätt tomater, vatten, buljongtärning, tomatpuré och oregano och koka på svag värme under lock tills allt är mjukt, ca 30 minuter. 2 tsk oregano
Min bror Eric som upptäckt udda styckningsdetaljer, min vän Therese som berättade om sin oxsvansgryta och min kompis Alvaro som tyckte jag skulle ha gremolata till