Lår potatis och blomkål ånga av lte, värm mjölken och kör med mixerstav till mos och tillsätt mjölk under tiden för rätt konsistens, smaka av med salt och peppar och rör ner smöret
Blanda ströbröd, mjölk, salt och peppar. Gremolata. vatten eller mjölk. Strö lite av gremolatan över den färdigstekta färsen och servera resten vid sidan om
Vispa samman en äggstanning av mjölk och ägg. Just denna har jag dessutom piffat upp ett par snäpp smakmässigt med en riktigt smaskig gremolata - vitlök, persilja och citron är en alldeles oslagbar smakkombination som lyxar till denna, annars ganska enkla, middag riktigt rejält
Vispa samman mjölk, grädde, mjöl och smulad buljongtärning i en kastrull. Hacka vitlök, persilja och strimlat citronskal till gremolatan, och strö över
Biffen garnerades med gremolata och serverades med pasta. Jättebiff med gremolata4 portioner 0,75 dl ströbröd1,5 dl mjölk el vatten1,5 tsk salt2 krm nymald svartpeppar1 ägg500 g nötfärs Grönsaker2 tomater1 röd paprika1 squash2 msk olivolja0,75 tsk salt1 krm nymald svartpeppar Gremolata1 citron1 knippe persilja2 vitlöksklyftor Till serveringPasta Gör så härBlanda ströbröd, mjölk, salt och pepparLåt svälla 5-10 minuterBlanda ner ägg och färsLägg färsen i mitten av en långpannaForma till en platt tårta, ca 24 cm i diameterSkär grönsakerna i bitar och lägg runt färsenDroppa olivolja över grönsakerna, salta och peppraStek mitt i ugnen 12-15 minuter tills färsen är klarTvätta och finriv citronskaletHacka persilja och vitlöksklyftorBlanda citronskal, persilja och vitlökStrö blandningen över den färdigstekta färsen 4 portioner. 1,5 dl mjölk el vatten
Blanda salt och peppar med mjölk och grädde och slå över gratängen. Rostbiff med gremolata och rotfruktsgratäng5-6 medelstora potatisar400 g jordärtskockor4 morötter1 dl riven ost3 dl mjölk2 dl grädde1 tsk salt½ tsk grovmalen svartpeppar1 citron1 dl finhackad persilja2 vitlöksklyftor1 krm svartpeppar3 msk olivolja1
Potatispuré "gremolata". Värm smör och mjölk slå det på potatisen. Halstrad rimmad torsk serveras med ljummen sallad på hummer, blomkål och tryffel samt potatispuré gremolata samt fänkålsskum