Gremolata med vitlök och citron recept

Helstekt fläskytterfilé med gremolata och italiensk potatissallad

Helstekt fläskytterfilé med gremolata och italiensk potatissallad

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Fläskytterfilé 600 gram fläskytterfilé 0 salt 0 svartpeppar 1 tsk torkad timjan 1 msk olivolja 1 msk Mat & Bak smör Potatissallad 1 kg delikatesspotatis 125 gram körsbärstomater 1 krm salt 1 krm svartpeppar 0,5 msk olivolja 1 st rödlök(ar) 0,5 kruka(or) persilja 0,5 st citron(er) 75 gram grana padano 1 msk olivolja 0 salt 0 svartpeppar 65 gram ruccola Gremolata 0,5 kruka(or) basilika 0,5 kruka(or) mynta 0,5 kruka(or) persilja 1 klyfta(or) vitlök 0,5 st citron(er) 3 msk olivolja 1 tsk chiliflakes 1 krm salt Köp receptet Näringsvärde Kcal
Helgrillad halloumi med gremolata och primörsallad

Helgrillad halloumi med gremolata och primörsallad

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Halloumi 750 gram halloumi 1 st citron(er) Gremolata 1 kruka(or) färsk basilika 1 kruka(or) färsk persilja 0,5 klyfta(or) vitlök 0,5 st citron(er) 0,5 tsk honung 2 msk olivolja 0,25 tsk salt 1 krm svartpeppar Sallad 1 st romansallad 250 gram färsk sparris 125 gram rädisor 150 gram sugarsnaps 75 gram salladslök 1 msk olivolja 2 krm salt Köp receptet
Pasta med gremolata och kycklingspett

Pasta med gremolata och kycklingspett

Skala vitlöken, hacka den och persiljan. Riv skalet från citronenoch pressa ur saften. Nu till en kanske lite somrig rätt med kycklingspett och pasta med en god gremolataoch solroskärnor
Helstekt oxfilé med gremolata, potatis- och jordärtskocksgratäng och bakade grönsaker

Helstekt oxfilé med gremolata, potatis- och jordärtskocksgratäng och bakade grönsaker

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Oxfilé 500 gram oxfilé i bit 0,5 tsk salt 3 krm svartpeppar 1 msk olivolja 2 msk Mat & Bak smör Potatis- och jordärtskocksgratäng 600 gram fast potatis 250 gram jordärtskocka(or) 2 st Schalottenlök(ar) 3 klyfta(or) vitlök 25 gram Mat & Bak smör 3 dl vispgrädde 2 dl standardmjölk 2 tsk salt 2 krm svartpeppar 150 gram Västerbottenost Gremolata 1 kruka(or) färsk basilika 1 kruka(or) färsk persilja 1 klyfta(or) vitlök 1 st citron(er) 1 tsk honung 0,5 dl olivolja 3 krm salt 1 krm svartpeppar Grönsaker 1 st röd lök 250 gram gula cocktailtomater 0,5 msk olivolja 0,5 tsk flingsalt 1 krm svartpeppar 0,5 st romanesco 250 gram sparris, färsk 40 gram machésallad Köp receptet
Fänkål med tomatsås och gremolata

Fänkål med tomatsås och gremolata

Blanda hackad persilja, citronskaloch pressad vitlök. För några helger sedan var vi också på landet och till middag åt den här übergoda fänkålen med tomat ochgremolata vars recept jag hittade i Anna och Fanny Bergströms fina kokabok Kärlek, oliver och timjan - fänkål med tomatsås ochgremolata
Skaldjursrisotto med havskräftor och gremolata

Skaldjursrisotto med havskräftor och gremolata

Skaldjursbuljong1 kg färska havskräftor 2 klyfta vitlök 1 knippe timjan 2 msk tomatpuré olivolja 1,5 l vatten. gremolata1 knippe persilja 2 klyfta vitlök 2 citroner. Risotto0,5 dl olivolja 400 g avioriris 1 gul lök, finhackad 4 klyfta vitlök, finhackade musselvinet 7-10 dl skaldjursbuljong salt 1 dl parmesanost, nyriven 100 g smör