Gremolata kött recept

Kotlett Gremolata

Kotlett Gremolata

Salta, peppra och strö över gremolatan mot slutet så att det fräser in i köttet. Blanda gremolatan. persilja, vitlök och citronskal
Gremolata till gulaschsoppa:

Gremolata till gulaschsoppa:

Skär köttet i tärningar. Bästa receptet på ungersk gulaschsoppa med högrev, chili och gremolata. Lägg köttet i grytan

Drumsticks gremolata

Blanda ihop samtliga ingredienser till gremolatan och gnid in kycklingen med den. Gremolata. Sätt ugnen på 175 grader
Gremolata med hasselnötter

Gremolata med hasselnötter

Servera till flankstek eller strö över annat grillat kött, fisk, grönsaker eller en grönsallad. Värm ugnen till 220 grader
Osso buco med gremolata och saffransris

Osso buco med gremolata och saffransris

Kontrollera att köttet är färdigt genom att smaka på det. Gremolata. Gremolata. Strö sedan gremolatan över osso bucon innan servering
Osso bucco med gremolata

Osso bucco med gremolata

Krydda köttet med salt och peppar och vänd det i mjölet. Lägg över köttet i en gryta med lock. Bryn köttbitarna gyllengula i oljan i en stekpanna, cirka 5 minuter på varje sida. Fördela såsen över det brynta köttet i grytan, lägg i örterna och sjud under lock cirka 1 1/2 timme. Vänd gärna köttet 1–2 gånger under tillagningstiden
Lammlägg i tomatsås med gremolata

Lammlägg i tomatsås med gremolata

Du kan servera köttet med önskat tillbehör, det mesta passar perfekt bredvid. Ljuvligt att toppa lammläggen med gremolata
Grillad cote de boeuf med gremolata

Grillad cote de boeuf med gremolata

Låt köttet ligga framme ett par timmar så det blir rumstempererat. Såklart blev det grillat alla kvällar och grillad cote de boeuf med gremolata är en klar favorit
Osso buco med gremolata

Osso buco med gremolata

Servera er Osso buco med gremolatan på toppen av köttbitarna, lite ris eller potatis och rikligt med den rotfrukts-, citron- och vinstinna italienska grytbasen
Ossobuco med gremolata

Ossobuco med gremolata

Mustig smak, och köttet nästan smälter i munnen. Gremolata. Salta och peppra köttet, hetta upp oljan i en gjutjärnsgryta eller annan gryta som tål ugnsvärme och bryn köttet runt om