Torka försiktigt av köttet och stek i stekpanna så att ytan får fin färg. Gremolatan känns fräsch och nyttig och förstärker smaken av citron och vitlök
Lammytterfilé är ett jättegott kött som passar bra med vitlök och citron. Hacka ihop persilja, citron, vitlök, salt och peppar, dela köttet i 8 bitar och klappa in kryddblandningen, stek köttet i olivolja
Krydda köttet med salt och peppar och vänd det i mjölet. Lägg över köttet i en gryta med lock. Bryn köttbitarna gyllengula i oljan i en stekpanna, cirka 5 minuter på varje sida. Fördela såsen över det brynta köttet i grytan, lägg i örterna och sjud under lock cirka 1 1/2 timme. Vänd gärna köttet 1–2 gånger under tillagningstiden
Låt köttet ligga framme ett par timmar så det blir rumstempererat. Såklart blev det grillat alla kvällar och grillad cote de boeuf med gremolata är en klar favorit
Servera er Osso buco med gremolatan på toppen av köttbitarna, lite ris eller potatis och rikligt med den rotfrukts-, citron- och vinstinna italienska grytbasen
Mustig smak, och köttet nästan smälter i munnen. Gremolata. Salta och peppra köttet, hetta upp oljan i en gjutjärnsgryta eller annan gryta som tål ugnsvärme och bryn köttet runt om
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat