Strö över gremolatan och servera fisken med rödbetor, potatismos och sallad. Gremolata. Salta och peppra fisken och stek i en stekpanna med olja, 3–4 minuter per sida
Gremolata är, för dig som inte vet, ett fräscht tillbehör på bland annat persilja och citron som är perfekt för att piffa till allt grönsaker till fisk och kyckling
en bouquet garni, som senare enkelt kan fiskas upp innan servering. Kombinationen med syran, vitlöken och den fräscha gremolatan gör att det inte direkt kommer som en överraskning att receptet är så populärt
Servera fisken med potatis och avsluta med gremolatan. Alltså det där med att planera in fisk i vardagsmaten är något som alltid glöms bort - men inte denna vecka
Vi gjorde ett fikastopp på Krokens Sallad och Fisk i Byxelkrok, där jag åt något så ovanligt men gott till kaffet som en Öländsk kroppkaka med grädde, smör och lingon
Blanda ingredienserna till gremolatan och rör i det precis innan servering. Gremolata. Skär kycklingen i mindre bitar och bryn dem i oljan i en vid panna tills de får lite färg, ca 4 minuter
Då var det dags för fisk med gremolata och brynt mandelsås. Gremolata är en favorit hos mig. Servera gremolatastekt torskrygg med brynt mandelsås, citronbakade rotfrukter, frästa ärtskott och citron
Skiva filéerna och servera dem varma eller kalla toppade med gremolata. Gremolata. Gremolata. Ugn 150°. Bryn kalkonfiléerna på båda sidor i smör i en stekpanna