Gremolata fisk recept

Fisk med gremolatatopp

Fisk med gremolatatopp

Strö över gremolatan och servera fisken med rödbetor, potatismos och sallad. Gremolata. Salta och peppra fisken och stek i en stekpanna med olja, 3–4 minuter per sida
Fisk med gemolata och mild citronsås

Fisk med gemolata och mild citronsås

Gremolata är en italiensk röra som oftast består av citronzest, vitlök och persilja. Denna röra passar till det mesta, allt från fisk till kött

Drumsticks gremolata

Blanda ihop samtliga ingredienser till gremolatan och gnid in kycklingen med den. Gremolata. Sätt ugnen på 175 grader
Gremolata med hasselnötter

Gremolata med hasselnötter

Servera till flankstek eller strö över annat grillat kött, fisk, grönsaker eller en grönsallad. Värm ugnen till 220 grader
Osso buco med gremolata

Osso buco med gremolata

en bouquet garni, som senare enkelt kan fiskas upp innan servering. Kombinationen med syran, vitlöken och den fräscha gremolatan gör att det inte direkt kommer som en överraskning att receptet är så populärt
Torsk i citronsås med gremolata

Torsk i citronsås med gremolata

Servera fisken med potatis och avsluta med gremolatan. Alltså det där med att planera in fisk i vardagsmaten är något som alltid glöms bort - men inte denna vecka
Laktosfri kycklingpasta med gremolata

Laktosfri kycklingpasta med gremolata

Blanda ingredienserna till gremolatan och rör i det precis innan servering. Gremolata. Skär kycklingen i mindre bitar och bryn dem i oljan i en vid panna tills de får lite färg, ca 4 minuter
Gremolatastekt torskrygg med brynt mandel

Gremolatastekt torskrygg med brynt mandel

Då var det dags för fisk med gremolata och brynt mandelsås. Gremolata är en favorit hos mig. Servera gremolatastekt torskrygg med brynt mandelsås, citronbakade rotfrukter, frästa ärtskott och citron

Linguine med skaldjur

GREMOLATA. Tycker absolut du ska testa denna supersmarriga pastarätt, kanske kör du även på bläckfisk som originalreceptet, eller som vi - utan
Kalkon med apelsingremolata

Kalkon med apelsingremolata

Skiva filéerna och servera dem varma eller kalla toppade med gremolata. Gremolata. Gremolata. Ugn 150°. Bryn kalkonfiléerna på båda sidor i smör i en stekpanna