Gremolata buljong recept

Osso buco med gremolata och saffransris

Osso buco med gremolata och saffransris

Häll på de krossade tomaterna, vinet, vattnet, buljongen och det rökta fläsket. Gremolata. Gremolata. Strö sedan gremolatan över osso bucon innan servering
Fläskkotlett med ossobuccosås & gremolata


Fläskkotlett med ossobuccosås & gremolata


Blanda ingredienserna till ­gremolatan. Servera med gremolatan och gott bröd. Späd med vinet och buljongen och koka cirka 3 minuter. 2 1/2 dl hönsbuljong, på tärning

Blomkålspuré med falafel & gremolata

Blomkålspuré med falafel & gremolata

vatten + grönsaksbuljong. En gremolata-olja sätter smak på allt. Rör ner lite buljong och låt blomkålen koka tills den är mjuk nog att mosa sönder med en gaffel
Risotto, sparris, och gremolata

Risotto, sparris, och gremolata

Koka upp buljong. Risotto, asparagus, and gremolata. Tillsätt sedan buljongen en del i taget, och rör om emellanåt
Risoni med getost och gremolata

Risoni med getost och gremolata

Tillsätt sedan risonin och hälften av buljongen. Pastan är ljuvligt krämig och den fräscha gremolatan bryter fint av mot krämigheten
Osso buco med risotto och gremolata

Osso buco med risotto och gremolata

grönsaksbuljong. gremolata. upp buljongen och häll den varm på låg värme. gremolata. Tillsätt lite av buljongen och rör om
Pumparavioli med gremolata

Pumparavioli med gremolata

Gremolata. Skala och skär pumpan i grova bitar och koka den mjuk i buljongen (1 tärning + 5dl vatten). Lägg 3–4 nykokta ravioli på tallrikar och ringla över rikligt med gremolata. 1 st tärningar Grönsaksbuljong
Squashgratäng med Gremolata

Squashgratäng med Gremolata

Häll buljongen över och strö på osten. Strö gremolatan över gratängen. 4 dl grönsaksbuljong. Halvera squashen och gröp ur kärnorna med hjälp av en tesked

Valborgsmeny

Primörgrönsaker med kryddig hollandaisesås, sparrisrisotto med kalv och gremolata, rabarbersoppa med vit chokladmousse och söta smulor, från boken "Taste by Louise", foto
Ratatouille – grundrecept

Ratatouille – grundrecept

Servera ratatouillen med gremolata och smetana. Tillsätt tomatpuré, kryddor, tomater och buljong. 12½ dl grönsaksbuljong. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 aubergine, ca 275 g 1 zucchini, ca 200g 1 röd paprika 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk tomatpuré 1 lagerblad 1 rosmarinkvist 1 burk krossade tomater à 400 g 2½ dl grönsaksbuljongGremolata. 1Blanda samman ingredienserna till gremolatan
Kantarellsoppa....

Kantarellsoppa....

Som tillbehör blev det getostrisotto med liten gremolata. Späd sedan i omgångar och under omrörning medbuljongen
Ben med hål

Ben med hål

Som kompis fick benet med hål en risotto Milanese och en "gremolata". koka ur pannan) med vittvin och skrapa allt det goda låss som fastnat på pannanHäll buljong, tomatkross och spaden ur stekpannan i grytan
Ossobuco

Ossobuco

Dock serveras det som oftast med gremolata (en blandning av persilja, vitlök och citronskal) samt med saffransrisotto eller polenta