Gremolata bönor recept

Kummel med skördegrönsaker & gremolata

Kummel med skördegrönsaker & gremolata

Den ugnsbakades med olivolja och serverades med de nykokta vax- och gröna bönorna, morötter och en fräsch gremolata på persiljan med citronskal och vitlök
Italiensk köttgryta

Italiensk köttgryta

Tillsätt basilika och servera grytan med sardellaioli, gremolata och nylagad polenta. Tillsätt bönor och oliver
Trevliga tapas och annat gott

Trevliga tapas och annat gott

Egentligen hade jag tänkt göra pesto, men blev sugen på en citrusfrisk tvist och använde därför ramslöksbladen i en gremolata
Osso Bucco

Osso Bucco

De blev fantastiskt goda, speciellt om du gör lite gremolata och strör på strax innan serveringen. Jag serverade med nykokta färska bönor

Tillsätt hjärta och rör

I sällskap av bönorna i cassouleten, sötman från moroten och gremolatans friska avbrott, är fläskbringan kvällens starkaste huvudnummer
Vegetariskt på menyn

Vegetariskt på menyn

gremolata. Röran med vita bönor och morötter blev god och krämig. Toppa med brysselkål och gremolata. Rostad butternut squash på bädd av bönor
En vecka med Matkomfort

En vecka med Matkomfort

Ugnsbakade morötter med tomat och gremolata var verkligen en hit. Jag la till bönor och rostade cashewnötter

Bönsallad med gremolata

Skölj bönorna och låt rinna av om du använder konserverade. Rör ner bönor, paprika och tomat. Recept. lindaveronica
LUST FOR LAMB

LUST FOR LAMB

Eftersom det här är påvraveckan så är inte den här grytan särskilt superspännande, hade jag haft pengar så skulle jag ha haft mycket mer vitlök och lök och kanske en morot och sen en stor rosmarinkvist, två burkar tomater och ordentligt med vitt vin och sen gremolata med massor av färskriven parmesan men nu blir det bara citronzest och persilja och en klick turkisk yoghurt till, åh en bit surdegsbröd till skulle vara pricken över i
Dagens tallrik

Dagens tallrik

Dessutom gremolata över alltihop. Gratinerade bönor, isterband och totalt hemodlad sallad och morötter
Våffeldagen!

Våffeldagen!

Gremolata på toppen. Bacon och bönor, alltså. Idag är det våffeldag, då är det ju rätt givet vad som ska stå på menyn
Mitt bidrag till Cyberkocken

Mitt bidrag till Cyberkocken

Fyll filéerna med gremolata, fäst ihop med tandpetare. Mitt bidrag till Cyberkocken (gå gärna in och titta på brazilianlindas blogg och läs mer om tävlingen)Harissamarinerade och Gremolata-fyllda majskycklingfiléer med Fräsch Spenatsallad med äpple, rödbetor och ädelost 4p. Gremolata 2 msk rivet citronskal (endast det gula)1 knippa finhackad kruspersilja2 pressade vitlöksklyftor Blanda ingredienserna. Servera med en fräsch Spenatsallad med äpple, rödbetor och grönmögelost1 tråg färsk spenat3 äpplen4 kokta rödbetor50 g valnötter½ tråg ruccola15 fina kantareller1 dl kokta svarta bönor50 g ädelostdressing. Fördela spenat, ruccola, tunt skivade äpplen, rödbetor, svarta bönor, stekta kantareller och smulad grönmögelost på 4 tallrikar

Bönor i gremolata

I Italien serveras gremolata som tillbehör till fisk, kött mm. Häll blandningen över bönorna och rör ner persilja

Lammgryta med vita bönor

Servera med kokt jasminris och gärna gremolata. Koka upp grytan och tillsätt avrunna och sköljda vita bönor samt grovt skuren paprika

Kyckling med gremolata

Ta av stekpannan från värmen och vänd ner nykokta bönor och gremolatablandningen i kycklingskyn, smaka av och servera