Vispa ihop äggen med en gaffel så de går ihop men fortfarande har viskositet (seghet) i sig – annars får du äggröra och en omelett eller i det här fallet frittata ska ju hålla ihop
Mosa kikärtorna grovt med en gaffel och blanda väl med äggen och den rivna osten, smaka av med salt. Under tiden gör du gremolatan som ska smaksätta pizzan
Blanda ner ägget och färsen. Gremolata. Skär tomater och squash i bitar och lägg dem runt färsen. Strö lite av gremolatan över den färdigstekta färsen och servera resten vid sidan om
Vispa samman en äggstanning av mjölk och ägg. Just denna har jag dessutom piffat upp ett par snäpp smakmässigt med en riktigt smaskig gremolata - vitlök, persilja och citron är en alldeles oslagbar smakkombination som lyxar till denna, annars ganska enkla, middag riktigt rejält
Rostad pumpa med gremolata. Lägg pumpan i en ugnsform och ringla olja över. 1 litet ägg. Blanda övriga ingredienser till en gremolata och strö över pumpan när ca 10 min återstår. 1 litet ägg
Efter soppan och fisken blir det en fyrfota fortsättning på aftonen, i form av en fläskbringa med cassoulet, morotspuré och gremolata, och ryggbiff med purjohack, jordärtskockspuré och brynt smörsky
Inte nog med att det är gott, det är dessutom riktigt snyggt att lägga upp på tallriken. En färsrulle fylld med en riktigt härlig gremolata som ger hela rullen en fyllig smak av vitlök, citron och persilja
Biffen garnerades med gremolata och serverades med pasta. Jättebiff med gremolata4 portioner 0,75 dl ströbröd1,5 dl mjölk el vatten1,5 tsk salt2 krm nymald svartpeppar1 ägg500 g nötfärs Grönsaker2 tomater1 röd paprika1 squash2 msk olivolja0,75 tsk salt1 krm nymald svartpeppar Gremolata1 citron1 knippe persilja2 vitlöksklyftor Till serveringPasta Gör så härBlanda ströbröd, mjölk, salt och pepparLåt svälla 5-10 minuterBlanda ner ägg och färsLägg färsen i mitten av en långpannaForma till en platt tårta, ca 24 cm i diameterSkär grönsakerna i bitar och lägg runt färsenDroppa olivolja över grönsakerna, salta och peppraStek mitt i ugnen 12-15 minuter tills färsen är klarTvätta och finriv citronskaletHacka persilja och vitlöksklyftorBlanda citronskal, persilja och vitlökStrö blandningen över den färdigstekta färsen 4 portioner. 1 ägg
Servera direkt ur grytan och strö över gremolata. Gryta Italiana Skär högreven i œmunsbitar och lägg dem i en plastpåse med saltat och svartpepprat vetemjöl