Till biffarna gjorde jag tzatziki, en grekisk sallad med tomat, oliver, fetaost, gurka och rödlök. Biffarna har jag smaksatt med vitlök, citron och oregano
Servera med en god sallad och hemgjord tzatziki. Forma till lagom stora biffar, tryck en grop med tummen och lägg dit en bit fetaost baka sedan in den i biffen och stek i stekpanna så de får fin färg på bägge sidorna
Skär osten i små bitar och blanda med färsen. 1500 g köttfärs gärna lammfärs 1 st citron rivet skal 2 msk hackad persilja 1 st vitlöksklyfta salt peppar 100 g fetaost smör eller margarin till stekning Tzatziki. 5 st gurka 2 dl grekisk yoghurt 1 st vitlöksklyfta salt peppar 1 msk olivolja Servera med. Forma färsen till 6–8 biffar och stek dem i en stekpanna med smör, ca 5 minuter per sida, tills de är klara. 1Tzatziki. 1Servera med klyftpotatis, och en sallad med tomater, oliver och rödlök
Börja med att röra ihop alla ingredienser till tzatzikin. Tzatziki. Forma färsen runt fetan till biffar. Skär fetan i kuber stora som fia med knuff-tärningar
Servera dem gärna medTzatziki eller min ”torbjörniki” och tex pommes samt en grekisk sallad. Krydda dem med salt och svartpeppar på grillen/i stekpannan
Ska definitivt göra detta igen, nästa gång blir det någon ny smak, kanske italienska smaker med oliver i fyllningen och pasta till, eller kanske grekiskabiffar och då blir det med ugnspotatis och tzatziki och så måste jag också prova att göra en Milanesa Napolitanavariant, med tomatsås och ostgratinering och då gillar jag att ha hemlagat potatismos till
Keftedes - Grekiska köttbullar. Rulla dem till biffar och doppa dem i mjöl. Nej, med temamiddag så menar jag en middag där alla maträtter kopplas till ett land, årtal eller en stil