Det vart Grekiskabiffarmed en god nerkokt tomatsås och stekta grönsaker. Det finns få saker som jag är så svag för som tomatsås och det passar ju så bra till så mycket
Ska definitivt göra detta igen, nästa gång blir det någon ny smak, kanske italienska smaker med oliver i fyllningen och pasta till, eller kanske grekiskabiffar och då blir det med ugnspotatis och tzatziki och så måste jag också prova att göra en Milanesa Napolitanavariant, medtomatsås och ostgratinering och då gillar jag att ha hemlagat potatismos till
Att laga dessa underbara biffar är en fröjd. Krydda och blanda allt - gärna med händerna. Forma biffar och stek dem i en blanding av olivolja/ghee eller kokosolja (den utan smak)
Hetta upp en stekpanna med en klick smör och lite olja och stek biffarna gyllenbruna på båda sidor. När biffarna är klara så slår du över tomatsåsen och låter allt bli varmt
Lammfärsbiffar som får koka i tomatsåsmedgrekiska kryddor, hehe, perfekt. Jag gjorde en enkel tomatsås som jag kryddade med en grekisk blandkrydda och som jag lät biffarna eftersteka/koka i