Forma till lagom stora biffar, tryck en grop med tummen och lägg dit en bit fetaost baka sedan in den i biffen och stek i stekpanna så de får fin färg på bägge sidorna
Fina hacka löken och blanda ihop med köttfärs, ägg, senap, basilika och smula ner fetaosten. Nu till kvällens middag, grekiskabiffar, som jag fick proffshjälp med av Vincent
Till biffarna gjorde jag tzatziki, en grekisk sallad med tomat, oliver, fetaost, gurka och rödlök. Härliga smakrika små tomater i olika färger, gurka, fetaost, oliver och rödlök…
Grekiskabiffarmed pastasallad och fetaost (Linas matkasse) recept nedan. I helgen ska Mattias kanske vara i stugan med barnen då jag jobbar natthelg, och förmodligen äter de väl grillad korv nån av dagarna om jag känner dem rätt men annars vet jag inte
Skär osten i små bitar och blanda med färsen. 1100 g fetaost. 1500 g köttfärs gärna lammfärs 1 st citron rivet skal 2 msk hackad persilja 1 st vitlöksklyfta salt peppar 100 g fetaost smör eller margarin till stekning Tzatziki. 5 st gurka 2 dl grekisk yoghurt 1 st vitlöksklyfta salt peppar 1 msk olivolja Servera med. Forma färsen till 6–8 biffar och stek dem i en stekpanna med smör, ca 5 minuter per sida, tills de är klara. 1Servera med klyftpotatis, och en sallad med tomater, oliver och rödlök